Ο Δήμος Σκιάθου και το Σπίτι -Μουσείο Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη διοργανώνουν, όπως κάθε χρόνο εκδήλωση-θεσμό αφιερωμένη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για να τιμήσουν τη μνήμη του.

            Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης πέθανε στη Σκιάθο στις 3 Ιανουαρίου 1911.

            Φέτος η εκδήλωση τιμής και μνήμης στον Αλ. Παπαδιαμάντη, που συνδιοργανώνεται με το Πνευματικό Κέντρο των Ιερών Ναών Σκιάθου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013 και θα περιλαμβάνει:

-Το πρωί στις 09:30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών 

- Στις 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Ιερών Ναών θα δοθεί μία παράσταση για τα παιδιά με θέμα: «Του κυρ -Αλέξανδρου τα παραμύθια».

Η καλεσμένη του Δήμου Σκιάθου από την Αθήνα ψυχοπαιδαγωγός και αφηγήτρια παραμυθιών κα Σάσα Βούλγαρη θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα γεμάτο από ελληνικό φως και θα αφηγηθεί στα παιδιά της Σκιάθου δύο χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην πρωτότυπη γλώσσα τους πλεγμένα με λαϊκά παραμύθια για καλικαντζάρους.

- Στις 18:30 στον ίδιο χώρο η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια στην επαγγελματική αφήγηση παραμυθιών και έχει ψυχαγωγήσει πολλά παιδιά και ενήλικες στην Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό, θα πραγματοποιήσει το ίδιο πρόγραμμα, προσαρμοσμένο για ενήλικο κοινό.

            Στην απογευματινή εκδήλωση, που προσφέρεται ως δοξαστικό και αντίδωρο στο Σκιαθίτη λογοτέχνη, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Κυρ. Πλωμαρίτης και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Σταματάς.

            Την επιμέλεια και παρουσίαση της εκδήλωσης αναλαμβάνει η διευθύντρια του Μουσείου Παπαδιαμάντη κα Αθηνά Παπαγεωργίου.

            Καλούνται όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σκιάθου να συμμετέχουν στο πνευματικό αυτό αφιέρωμα

tender1
tender2
Anakuklosi
Anakuklosi2
Diavgeia
Νέα
Epikoinwnia
Χρήσιμα τηλέφωνα

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

1821

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Δήμου Σκιάθου

Κύλιση στην Αρχή