Την 27η Δεκεμβρίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι του Δήμου Σκιάθου, δόθηκαν οι υποτροφίες του Κοινωφελούς Ιδρύματος  με την επωνυμία «ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑΣ», στους κάτωθι σπουδαστές:

                       Αρμαμέντου Ηλιάνα του Αντωνίου και της Μαγδαληνής, φοιτήτρια του Τμήματος  Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (δ΄ έτος σπουδών).

                       Ζυμαρικοπούλου Αικατερίνη Κερασία του Δημητρίου και της Ελένης, φοιτήτρια του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. (γ΄ έτος σπουδών)

                       Αντωνίτσα Ουρανία του Γεωργίου και της Δέσποινας, φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.  (β΄ έτος σπουδών).

                       Φίλιππο Κανταράκια του Δημοσθένη και της Ζωγραφώς, φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Σχολής Μηχανικών του Μεσογειακού Πανεπιστημίου. (β΄ έτος σπουδών).

Οι ως άνω υπότροφοι έλαβαν την ετήσια υποτροφία ποσού 2.000,00 ευρώ σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας διότι πέτυχαν σε όλα τα μαθήματα  του αντίστοιχου ακαδημαϊκού έτους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος συγχαίρει τους υποτρόφους και τους εύχεται καλή συνέχεια στις σπουδές τους.

Το Ίδρυμα συνεχίζει το έργο του για την επίτευξη του σκοπού του, ήτοι την χορήγηση υποτροφιών σε σπουδαστές που επιτυγχάνουν στα μαθήματα εκάστου ακαδημαϊκού έτους.

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

 Θοδωρής Τζούμας Πρόεδρος, Γιάννης Γιαννίτσης Αντιπρόεδρος, Μελαχροινή Ιωάννου Γραμματέας, Γιάννης Μιτζέλος Ταμίας, π. Ιωσήφ Μέλος.

 ΣΚΙΑΘΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

Το Ίδρυμα

Ο Αργύριος Ιωάννου  (1893 – 25/6/1982) , γεννήθηκε στη Σκιάθο. Μετανάστευσε στην Αμερική όπου και δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά. Παντρεύτηκε την Αριστέα Ιωάννου (8/5/1909 – 12/1/2001), δεν απέκτησαν παιδία. Με την με αρ. 99.800/23.5.1980 δημόσια διαθήκη ,η οποία δημοσιεύθηκε νόμιμα με το με αρ.   211/21.9.1982 πρακτικό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ο Αργύριος Ιωάννου του Αλεξάνδρου σύστησε Ίδρυμα με την επωνυμία ΄΄ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ  ΣΥΖΥΓΟΥ  ΑΡΙΣΤΕΑΣ΄΄ με σκοπό την ΄΄… παροχή υποτροφιών εκ των εισοδημάτων των κληροδοτούμενων ακινήτων σε άπορους και άριστους  μαθητές ή μαθήτριες ,αποφοίτους των εν γένει σχολείων μέσης εκπαίδευσης, των οποίων είτε αμφότεροι οι γονείς  είτε ο ένας εξ αυτών, θα κατάγονται από τη Σκιάθο, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους, για τις σπουδές τους στις ανώτερες και ανώτατες Σχολές στην Ελλάδα ή στο Εξωτερικό…΄΄.Με το από 29.8.2006 Προεδρικό Διάταγμα,το οποίο δημοσιεύθηκε στο  με αρ. 1390/14.9.2006  φύλλο της εφημερίδας της Κυβερνήσεως, εγκρίθηκε η σύσταση και κυρώθηκε ο Οργανισμός του εν λόγω Ιδρύματος. Σύμφωνα με την ως άνω διαθήκη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος είναι πενταμελές και απαρτίζεται από τον Δήμαρχο Σκιάθου, τον Αντιδήμαρχο Σκιάθου, τον πιο παλιό Ιερέα του ναού της ΄΄Γεννήσεως της Θεοτόκου΄΄, τον καθηγητή του Λυκείου Σκιάθου που κατάγεται από τη Σκιάθο και την δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου που κατάγεται από τη Σκιάθο.

tender1
tender2
Anakuklosi
Anakuklosi2
Diavgeia
Νέα
Epikoinwnia
Χρήσιμα τηλέφωνα

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Δήμου Σκιάθου

Κύλιση στην Αρχή