Η Νοσταλγός

Μια ερμηνευτική πρόταση του Γιώργου Κουρουπού και της Ιουλίτας Ηλιοπούλου στο διήγημα του Παπαδιαμάντη, στο Ανοικτό Θέατρο Μπούρτζι.
NOSTALGOS 1A

Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Σκιάθου σας προσκαλεί σε μια μαγευτική ‘‘σεληνοφεγγή νύκτα’’, να ακολουθήσουμε την Νοσταλγό του Παπαδιαμάντη στην ονειρεμένη της βαρκάδα. Στον επιπόλαιο βραδυνό κατάπλου, από την Σκιάθο στην πατρίδα της, στα αντικρύ βουνά.

Το κορυφαίο αφήγημα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη ‘‘Η Νοσταλγός’’, παρουσιάζεται μέσα από την μουσική και τον χρωστήρα δυο καταξιωμένων δημιουργών. Ένας νέος κύκλος τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού σε στίχους της Ιουλίτας Ηλιοπούλου.

Τραγούδια που αποπνέουν ‘‘μυστηριώδες θέλγητρον’’, εμπνευσμένα από τον λόγο του Παπαδιαμάντη, από την ευαισθησία, την τρυφερότητα, την μοναξιά, τον ερωτικό καημό, τη νοσταλγία της Λιαλιώς, της εμβληματικής Νοσταλγού.

Τρία κομμάτια για πιάνο του Γιώργου Κουρουπού, ‘‘μετ᾽ ἐλαφροῦ ὡς ὁ κρότος τοῦ φιλήματος φλοίσβου’’, εντείνουν την τρυφερότητα, τα συναισθήματα, τα ανεκπλήρωτα όνειρα της Λιαλιώς. Την μουσική του Γιώργου Κουρουπού ερμηνεύουν στο τραγούδι η Άρτεμις Μπόγρη και στο πιάνο ο Γιάννης Τσανακαλιώτης. Αφηγείται η Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

Οι ήρωες του Παπαδιαμάντη, αποτελούν κατά τον Οδυσσέα Ελύτη ‘‘μορφὲς λαξευμένες ἀπὸ τοὺς ἀνέμους κι ἀκατάλυτες ὅπως οἱ βράχοι’’ όπου φυσικά μιλά ‘‘γι᾿ ἀνέμους αἰσθημάτων και παθῶν, γιὰ βράχους χαρακτήρων’’, στο μνημειώδες σύγγραμμά του Η Μαγεία του Παπαδιαμάντη.

Ένα μελοποιημένο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, τιμητική αναφορά στον Αλεξάνδρο Παπαδιαμάντη, έρχεται να συμπληρώσει το ονειρεμένο ταξίδι του Μαθιού και της Λαλιώς.

            Η Νοσταλγός θα λάβει χώρα στο Ανοικτό Θέατρο Μπούρτζι, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 8:30μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

tender1
tender2
Anakuklosi
Anakuklosi2
Diavgeia
Νέα
Epikoinwnia
Χρήσιμα τηλέφωνα

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Δήμου Σκιάθου

Κύλιση στην Αρχή