Κυριακή 5 Ιουνίου στις 19:00, στην Πλατεία Παπαδιαμάντη (έξω από το Μουσείο – Σπίτι Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη) στη Σκιάθο.

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Πέρα από τους φράχτες» της Μπρικένας Γκίστο από τις εκδόσεις Ιωλκός.

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η Σταματίνα Χονδρονικολή (Δημοτικήab

Σύμβουλος και Μέλος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου), για το βιβλίο θα μιλήσει η

Δέσποινα Κατσάρη (Φιλόλογος του Λυκείου Σκιάθου) και ποιήματα θα απαγγείλει ο

Τριαντάφυλλος Σιδερίδης (Ηθοποιός, θεατρολόγος, ποιητής).

Στη μουσική και το τραγούδι ο Φίλιππος Ρακότο Χασιώτης.

Η ποιητική συλλογή Πέρα από τους φράχτες είναι το πρώτο της βιβλίο. Σε ηλικία 24 ετών έλαβε τον πρώτο έπαινο ποίησης από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδος για το ποίημα «Σώμα, ως» στον ποιητικό διαγωνισμό με τίτλο «Πανανθρώπινες αξίες». Το βιβλίο έχει ήδη παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο καφέ «ο κήπος του μουσείου» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθήνας και στη Θεσσαλονίκη στο καφέ «Ζώγια, βιβλίο, τσάι και συμπάθεια» και έπειτα από την παρουσίαση στη Σκιάθο θα ακολουθήσει ξανά παρουσίαση και στη Θεσσαλονίκη στις 9 Ιουνίου στο Belleville sin patron.

Σύντομο βιογραφικό

H Μπρικένα Γκίστο γεννήθηκε το 1992 στην Αλβανία, μεγάλωσε στη Σκιάθο και ζει στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Ανδρέας Βουτσινάς» (Θεσσαλονίκη), του Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και εκπαιδευόμενη Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Το 2017 δημιούργησε το πρώτο ελληνικό κανάλι στο Youtube που μεταδίδεται στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Hand Stories) ώστε να είναι προσβάσιμο στην κοινότητα των Κωφών, αλλά και να ενημερωθεί η ευρύτερη κοινωνία για την κουλτούρα των Κωφών και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν ως ανάπηρα μέλη της κοινωνίας. Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε παραστάσεις που απευθύνονται σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά και εφήβους, όπως η συνεργασία της με τον σκηνοθέτη Κώστα Γάκη στην παράσταση «Λαλιές του Κόσμου Θαυμαστές» στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται πιο έντονα στη σκηνοθεσία, σκηνοθετώντας προσβάσιμες παραστάσεις για Κωφά και βαρήκοα άτομα. Η τελευταία της δουλειά ήταν στο Πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Κωφών (DEAFestival) που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη το 2019, όπου σκηνοθέτησε την παράσταση «Τα χέρια πάντα θα έρχονται, a poetry performance». Μία παράσταση στην νοηματική με παράλληλη αφήγηση και στα ελληνικά, με ομάδα Κωφών ηθοποιών και δύο ακουόντων, βασισμένο σε ποίηση νέων δημιουργών. Στα ετήσια Φεστιβάλ Κωφών έχει επίσης συμμετάσχει ως εθελόντρια δημιουργώντας παιδαγωγικές δράσεις για Κωφά παιδιά. Τέλος, η σκηνοθετική της πρόταση στο κάλεσμα του Εθνικού Θεάτρου για την Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών έγινε δεκτή, και τη σαιζόν 22-23 θα τη δούμε ως σκηνοθέτρια του Εθνικού Θεάτρου σε ένα κείμενο έκπληξη.
abc

tender1
tender2
Anakuklosi
Anakuklosi2
Diavgeia
Νέα
Epikoinwnia
Χρήσιμα τηλέφωνα

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Δήμου Σκιάθου

Κύλιση στην Αρχή