Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης των περιοχών Κουκουναριές και Τρούλος του Δήμου Σκιάθου.
IMG 2421 αντίγραφο
Το έργο είναι προϋπολογισμού 2.730.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑ Σκιάθου με την οποία έχει υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση στις 6 Δεκεμβρίου 2019. Περιλαμβάνει την κατασκευή του κεντρικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή των Κουκουναριών Σκιάθου, μαζί με το δευτερεύον δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή και παράλληλα την πλήρη κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή Τρούλου και την μεταφορά των λυIMG 2423 αντίγραφομάτων προς το κεντρικό δίκτυο των Κουκουναριών σε αντικατάσταση του υφιστάμενου απαρχαιωμένου και ανεπαρκούς πλέον δικτύου.

Τα λύματα της παραλιακής ζώνης Κουκουναριών και Τρούλου  οδηγούνται για επεξεργασία στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Κουκουναριών, η αναβάθμιση της οποίας, για να επεξεργαστεί το νέο πολλαπλάσιο όγκο λυμμάτων, συμπεριλαμβάνεται στο έργο.

IMG 2419 αντίγραφοΗ υλοποίηση του  έργου είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς  θα εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή Κουκουναριών – Τρούλου λύνοντας θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως της δημόσιας υγείας. Αναβαθμίζεται  η ποιότητα του φυσικού περιβάλλοντος και κυρίως των επιφανειακών υδάτων της περιοχής και  προστατεύεται ο υδροφόρος ορίζοντας από την ανεξέλεγκτη διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων. Παράλληλα, προστατεύεται η χλωρίδα και πανίδα της περιοχής και ενισχύεται με αυτό τον τρόπο η βιοποικιλότητα.

“Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, που χωρίς την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, για την εξαιρετική συνεργασία και το αμείωτο ενδιαφέρον για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού. Μέσα από τη συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και της ΔΕΥΑΣ, υλοποιείται ένα έργο που συμβάλλει στην προστασία του θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

tender1
tender2
Anakuklosi
Anakuklosi2
Diavgeia
Νέα
Epikoinwnia
Χρήσιμα τηλέφωνα

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Δήμου Σκιάθου

Κύλιση στην Αρχή