Προτεραιότητα η παιδεία για την Δημοτική Αρχή.

.

Σας ενημερώνουμε ότι με την Φ11/75710/Δ4/17-6-2020 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ιδρύεται ΕΠΑΛ Σκιάθου με έδρα τον Δήμο Σκιάθου, ως παράρτημα του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Βόλου.

Το ΕΠΑΛ ιδρύθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε συνέχεια της στενής συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχετική επιστολή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας στάλθηκε στο Δήμο στις 27 Νοεμβρίου 2019. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου 2019, ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση του Δημάρχου για την ίδρυση του ΕΠΑΛ, (υπ. 

SKIATHOS 1a

αρ. απόφαση 41/2019).

Στο ΕΠΑΛ Σκιάθου τη Σχολική Χρονιά 2020-21 θα λειτουργήσει ο Τομέας Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητες: Τουριστικών Επιχειρήσεων, Εμπορίας και Διαφήμισης, Διοίκησης και Οικονομικών, Υπηρεσιών Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού

Παρακαλούμε θερμά όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Σκιάθου, εφόσον το επιθυμούν, να επιλέξουν το ΕΠΑΛ Σκιάθου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εγγραφών που πρέπει να συμπληρώσουν για την εγγραφή του παιδιού τους στην Α΄ Λυκείου, δηλώνοντας στο σύστημα e-εγγραφές το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου με τόπο κατοικίας τη Σκιάθο.

Επίσης σημειώνουμε ότι στη Β’ Τάξη του ΕΠΑΛ μπορούν να εγγραφούν απόφοιτοι Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων με σκοπό την απόκτηση Πτυχίου στις παραπάνω ειδικότητες αλλά και εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΕΠΑΛ για σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακόμη, ενημερώνουμε ότι στην Β’ τάξη του ΕΠΑΛ μπορούν να μετεγγραφούν, όσοι μαθητές έχουν ολοκληρώσει τη φοίτησή τους στην Α’ Γενικού Λυκείου.

Στο συνημμένο Ενημερωτικό φυλλάδιο για το ΕΠΑΛ Σκιάθου αναγράφονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους .

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2421047386 και 2421052984 κ. Δημήτριος Σαμαράς (Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) 2421022848 κ. Ιωάννη Στούπα (1ο ΕΠΑΛ Βόλου) 2427 3 50137 κ. Σοφία Μπαλαλά (Δήμος Σκιάθου)

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων-εγγραφών των αποφοίτων της Γ’ Γυμνασίου στα Επαγγελματικά και Γενικά Λύκεια βρίσκεται ήδη εν εξελίξει, οπότε παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας .

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της Δ.Δ.Ε. του Δήμου Σκιάθου, επισημαίνοντας ότι “οι σχολικές αυτές μονάδες θα συνεργήσουν στην ανάπτυξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης και παράλληλα στην παραμονή των νέων στις συγκεκριμένες περιοχές, συμβάλλοντας εν τέλει στην επαγγελματική και στην οικονομική τους ανάπτυξη”.

“Η Δημοτική Αρχή ενεργώντας με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σπουδάσουν παραμένοντας στον τόπο τους, θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα την κατοχύρωση και εξασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σωκράτη Σαβελίδη όπως και την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, για τις ενέργειες τους, “δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

tender1
tender2
Anakuklosi
Anakuklosi2
Diavgeia
Νέα
Epikoinwnia
Χρήσιμα τηλέφωνα

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

1821

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Δήμου Σκιάθου

Κύλιση στην Αρχή