Ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική ήταν η  συνάντηση  του Δημάρχου Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας97721465 257438505665438 1211022220164333568 n του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγου, Μάριου Αποστολίδη, και τον Μητσογιάννη Νικόλαο Διοικητή Πυρ/κών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Σκιάθου παραβρέθηκαν οι, Γιάννης Γιαννίτσης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας περιβάλλοντος και ανακύκλωσης, Βασίλης Ταμπάκης Προϊστάμενος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Σκιάθου, Καρούμπαλης Νικόλαος Προϊστάμενος Π.Κ Σκιάθου, Λιακόπουλος Γεώργιος Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Αεροδρομίου Σκιάθου, Αθανάσιος Ζλατούδης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος και ο Αθανάσιος Τζούμας Πρόεδρος της Ε.Ο.Δ. παράρτημα Β. Σποράδων.

Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της συζήτησης ήταν η ίδρυση εποχικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Κουκουναριές. Η Δημοτική Αρχή, είχε ανταποκριθεί άμεσα στο υπ’ αρ.πρωτ.:1447 Φ.109.1/24-04-2020 έγγραφο του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με θέμα την « ίδρυση Εποχικών Π.Κ.». Με την υπ’ αρ.πρωτ. 4263/27-04-2020 επιστολή της προς το Αρχηγείο και κατόπιν επικοινωνίας του Δημάρχου με τον κ.κ. Ιάκωβο Κλεφτοσπύρο, Υπαρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος, έχει δρομολογηθεί η ίδρυση Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή των Κουκουναριών με την άδεια της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Η περιοχή των Κουκουναριών είναι εγγεγραμμένη στο μητρώο ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και αποτελεί Τόπο Κοινοτικής Σημασίας του δικτύου NATURA 2000, με κωδικό GR 1430003, αφού είναι ο μοναδικός βιότοπος Κουκουναριάς σε νησί στη Μεσόγειο.

Παράλληλα ο Δήμος, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για την πρόσληψη εννέα εποχικών πυροφυλάκων τετράμηνης απασχόλησης, οι οποίοι θα στελεχώσουν την πυρασφάλεια.

Η Δημοτική Αρχή θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου, το δάσος είναι πηγή πλούτου και σπουδαίο «κεφάλαιο» για τη Σκιάθο.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγου, Μάριου Αποστολίδη, και τον Μητσογιάννη Νικόλαο Διοικητή Πυρ/κών Υπηρεσιών Ν. Μαγνησίας για την επίσκεψη του και την ουσιαστική και παραγωγική συζήτηση, όπως, επίσης το Πυροσβεστικό Σώμα και τους αρμόδιους της Πολιτικής Προστασίας για την άριστη συνεργασία.

tender1
tender2
Anakuklosi
Anakuklosi2
Diavgeia
Νέα
Epikoinwnia
Χρήσιμα τηλέφωνα

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Δήμου Σκιάθου

Κύλιση στην Αρχή