lask1

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Σκιάθου στο πλαίσιο των ενεργειών για την προστασία της μοναδικής φύσης του νησιού συνεχίζει για τέταρτη χρονιά από το 2019 τη συνεργασία του με το Κοινωφελές Ίδρυμα Aθανασίου Κ. Λασκαρίδη για την υλοποίηση του προγράμματος “Typhoon project” που αφορά στον παράκτιο και υποθαλάσσιο καθαρισμό σε 25 ακτές του νησιού.

 lask2

Επίσης φέτος το Ίδρυμα  Λασκαρίδη  υποστήριξε δυναμικά την δράση ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ με το εκπαιδευτικό  πρόγραμμα που υλοποίησε  στο ΕΕΕΚ ΒΟΡΕΙΩΝ ΣΠΟΡΆΔΩΝ,  στο 1ο & 2o νηπιαγωγείο καθώς και στο 2ο Δημοτικό.  Τα παιδιά  μέσω του κουκλοθέατρου  είδαν το ταξίδι  μίας πλαστικής  σακούλας, έμαθαν  ποσό βλαβερά είναι τα σκουπίδια για το περιβάλλον  και το ποσό προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στη μείωση  κυρίως του πλαστικού.  lask5 Επίσης για πρώτη  φορά υλοποιήθηκε  καθαρισμός σε αρχαιολογικό χώρο μέσω του προγράμματος  του Ιδρύματος Αθ. Λασκαρίδη "ΔΡΥΑΣ"  σε συνεργασία  με το Υπουργείο  Πολιτισμού.

Το «Typhoon» είναι ένα σύγχρονο νορβηγικής κατασκευής πλοίο 72 μέτρων που πλέει όλο τον χρόνο απορρυπαίνοντας και μεταφέροντας τα απορρίμματα που συλλέγονται σε δομές ανακύκλωσης ή ορθής απόρριψης. Εκτός από τα σύγχρονα συστήματα ναυτικής πλοήγησης και τον βασικό εξοπλισμό πυρόσβεσης και καταπολέμησης πετρελαϊκής ρύπανσης, το πλοίο φιλοξενεί ταχύπλοα που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό ακτών. Παράλληλα, διαθέτει κάδους απορριμμάτων lask3μεγάλης χωρητικότητας, κατάλληλους για τη διαλογή των ανακυκλώσιμων ειδών που συλλέγονται κατά τη διάρκεια των δράσεων. Η ομάδα του, αποτελούμενη από στελέχη του Ιδρύματος και μόνιμο προσωπικό του σκάφους, συνεργάζεται με ακαδημαϊκά ιδρύματα για την υποστήριξη της έρευνας και την κατανόηση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης στη Μεσόγειο.

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά το Ίδρυμα Λασκαρίδη για την εξαιρετική συνεργασία και την πολύτιμη υποστήριξη σε δράσεις προστασίας της μοναδικής φύσης της Σκιάθου.




.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή