Την προσεχή Κυριακή, 19 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί το 12ο Skiathos Trail Run με τον διεθνή ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος 24 χλμ “Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη¨ (90% δασικής και ορεινής διαδρομής και 10% ασφάλτινης με μεγάλες υψομετρικές διαφορές, μέγιστη ανάβαση: 1354 μ., IBP=276 RNG). Μια διαδρομή που συνδέει την πόλη της Σκιάθου με τη μεσαιωνική πόλη του νησιού, το απαράμιλλης κι άγριας ομορφιάς Κάστρο και αναδεικνύει αφενός τη φυσική ομορφιά της ενδοχώρας του νησιού και αφετέρου την πολιτιστική κληρονομιά του (εκτός από το Κάστρο περνούν εκκλησίες, μοναστήρια), όπως με ιδιαίτερη γλαφυρότητα τα αναφέρει στα διηγήματά του ο κυρ Αλέξανδρος. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας 10 χλμ. Urban Trail Run στα καλντερίμια της πόλης της Σκιάθου ενώ οι πιο μικροί μας φίλοι θα τρέξουν, όπως κάθε χρόνο, επιλεγμένες διαδρομές αποστάσεων 0.5 χλμ., 1 κι 1.5 χλμ. στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου.

Για 3η χρόνια θα φιλοξενηθεί ο αγώνας #SpecialOlympicsSkiathosRun 800 μ για άτομα με σύνδρομο Down και αυτισμό σε συνεργασία με την ομοσπονδία των Special Olympics Hellas, με συμμετοχή αποστολών από Λάρισα, Τρίκαλα και Σκιάθου.

 Untitled 4

Γενικότερα, βασικός σκοπός του Ski;athos Trail Run είναι να δίδεται κίνητρο στα παιδιά της Σκιάθου, τα οποία βοηθώντας στους αγώνες που διεξάγονται στο νησί τους και αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, βιώνουν τη χαρά να λειτουργούν ως Ενεργοί Πολίτες. Στοχεύοντας δε, στην ευαισθητοποίηση των νέων, κυρίως για το περιβάλλον, ένα μέρος των εσόδων από χορηγίες κι εγγραφές του #skiathostrailrun θα προσφερθεί για την ενίσχυση των δράσεων και των εξορμήσεων της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου Σκιάθου (από το σχολικό έτος 2024-25) σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) ή σε προορισμούς ιδιαίτερου φυσικού κάλους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα  www.skiathosrun.com, καθώς και τις σελίδες μας στο facebook, Skiathos Trail Run Half-Marathon, και EcoΖήν Skiathos.

Συν διοργανωτές των αγώνων για το έτος 2023, είναι ο Δήμος Σκιάθου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο πολιτιστικός και περιβαλλοντικός σύλλογος  EcoΖην Σκιάθου κι η Περιβαλλοντική Ομάδα Γυμνασίου Σκιάθου με την εθελοντική και αγωνιστική συμμετοχή των μαθητών.

Εκ μέρους των διοργανωτών, Δ.Σ. του συλλόγου EcoΖην Σκιάθου

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή