ha1
O Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, τη δεύτερη «Ημέρα Αθλητισμού». H μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού έχει αποτελέσει πλέον αθλητικό θεσμό για τον Δήμο Σκιάθου και μια ελάχιστη απόδοση τιμής στους αθλητές και στις αθλήτριες, που ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις τους, τιμούν τον τόπο τους κι αποτελούν πρότυπα της νέας γενιάς.

ha2Ο Δήμος Σκιάθου στο κατάμεστο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ βράβευσε αθλητικά σωματεία που κατά την αθλητική περίοδο 2023, είτε ανέβηκαν κατηγορία είτε είχαν διακρίσεις σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες, καθώς και αθλητές που κατέκτησαν 1η, 2η ή 3η θέση τόσο σε εθνικά όσο και σε διεθνή πρωταθλήματα. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τα αθλητικά σωματεία, ο Δήμος προσκάλεσε όλα τα αθλητικά σωματεία και όλους όσους δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, για την ενεργό συμμετοχή και συμβολή τους στη διοργάνωση. Όλες οι πληροφορίες για τους αθλητές, εντός και εκτός νησιού, δόθηκαν από γονείς και αθλητικά σωματεία, κατόπιν έρευνας του Εντεταλμένου Δημοτικού Σύμβουλου σε θέματα αθλητισμού, Χρήστου Εμμανουήλ, και της Μαίρης Ντάλλα, οι οποίοι ανέλαβαν τη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Τιμώμενο αθλητικό σωματείο ήταν ο Ναυτικός όμιλος Σκιάθου (Ν.Ο. Σκιάθου), ως το δεύτερο αθλητικό σωματείο που συστάθηκε στο νησί. 

Την εκδήλωση σηματοδότησε με την παρουσία της η σπουδαία αθλήτρια, η Πρώτη Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου, στην οποία απονεμήθηκε από τον Δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, τιμητική πλακέτα για την προσφορά της στον αθλητισμό. Η χρυσή Ολυμπιονίκης με την νίκη της πέτυχε να αλλάξει τον ρου της αθλητικής ιστορίας και να αποτελέσει έμπνευση, πρότυπο και κίνητρο για τις νεότερες γενιές και την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό. Η πολυετής και ανεκτίμητη προσφορά σας στον ελληνικό αθλητισμό διαφυλάττουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αθλητική κληρονομιά της χώρας μας και αποτελούν πυλώνα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

ha6Η Χρυσή Ολυμπιονίκης κατά τον χαιρετισμό της και συγκινημένη από την γιορτή του αθλητισμού και τη μεγάλη συμμετοχή παιδιών και αθλητικών σωματείων, έδωσε στις νέες γενιές το μήνυμα ότι η αγάπη, η διάθεση και η πίστη είναι οι καταλύτες για την επίτευξη των στόχων μας, ακόμη κι όταν κανένας άλλος δεν πιστεύει σε αυτούς.

Σε ανάρτησή της η κ. Πατουλίδου ανέφερε «Ξεκάθαροι άνθρωποι απ' την αρχή ως το τέλος. Μαγικοί και σπάνιοι. Οι όμορφοι άνθρωποι της Σκιάθου!

Την Σκιάθο μην την ψάχνετε στον χάρτη. Θα την βρείτε στην καρδιά μου. Στην γιορτή Αθλητισμού που διοργανώσατε δεν με τιμήσατε. Με σκλαβώσατε για πάντα.»

ha7Τα βραβεία:
1)Βραβείο αθλητικής αναγνώρισης σε δύο αθλητές του τιμώμενου σωματείου Ν.Ο. Σκιάθου,

2)Βραβείο αθλητικής προσφοράς στον επί σειρά Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Σκιάθου (Γ.Σ. Σκιάθου) κ. Απόστολο Σκούρα για τη την συνεισφορά του στην αθλητική ανάπτυξη του νησιού και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους.

3)Βραβείο καλύτερης ομάδας στον Α.Ο. Σκιάθου για την άνοδό του στην Α’ ΕΠΣΘ και Γ’ ΕΠΣΘ κατηγορία.

4)Βραβείο καλύτερης αθλήτριας
Βραβεύτηκαν αθλήτριες που κατέκτησαν 1η , 2η ή 3η θέση σε περιφερειακά, εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα και αθλήτριες για την μοναδικότητά τους σε κάποιο αγώνισμα.

5)Βραβείο καλύτερου αθλητή
Βραβεύτηκαν αθλητές που κατέκτησαν 1η, 2η ή 3η θέση σε περιφερειακά, εθνικά ή διεθνή πρωταθλήματα.

Βραβεύτηκαν οι αθλητές των Special Olympics για την αθλητική τους αγωνιστικότητα.

Συνολικά απονεμήθηκαν:
28 τιμητικές πλακέτες του τιμώμενου αθλητικού σωματείου Ν.Ο. Σκιάθου
46 έπαθλα για τις συνθέσεις (ρόστερ) των ομάδων του Α.Ο Σκιάθου που ανέβηκαν κατηγορία.

22 συνολικά έπαθλα, ονομαστικά στις διακριθείσες αθλήτριες και στους διακριθέντες αθλητές.

2 βραβεία αναγνώρισης αθλητικής προσφοράς σε 2 γυναίκες

ha3820 αναμνηστικά της αθλητικής εκδήλωσης για όλους τους αθλητές των αθλητικών σωματείων του Δήμου Σκιάθου.

Για την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης ο Δήμος Σκιάθου, εκτός από τις αθλήτριες, τους αθλητές και τους ανθρώπους των Αθλητικών Σωματείων, ευχαριστεί θερμά, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού, Χρήστο Εμμανουήλ, για τη διοργάνωση, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Αλέξανδρο Ευσταθίου, τον Αντιδήμαρχο Νεολαίας και Εθελοντισμού, Δημήτρη Καραθάνο, την Μαίρη Ντάλλα για την παρουσίαση, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Γιάννη Γιαννίτση, το Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ, Μάρκο Βατζάκα, την Συμιακού Γραμματία για τον στολισμό του Κλειστού Γηπέδου, τη Sea Jets, το Skiathos Life, τον Δημήτρη Διολέττα και τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους Λία Παλάτζα, Διαμάντω Παρίσση, Στέφανο Κουφίδη, και Αντώνη Βλαχογιάννη.

ha4Η κ. Πατουλίδου κατά την επίσκεψή της στο νησί και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ως Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε με τον Δήμαρχο Σκιάθου, Θοδωρή Τζούμα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 15:30 στη τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την επιδότηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Βορείων Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή