ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ FITUR 2024 με τον ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

fitΜε στόχο το άνοιγμα στην ισπανική τουριστική αγορά ο Δήμος Σκιάθου έκανε σειρά συναντήσεων στο πλαίσιο της Διεθνής Έκθεσης Τουρισμού FITUR2024 της Ισπανίας, που διοργανώθηκε το διάστημα 24-28 Ιανουαρίου 2024 στο Ifema Trade Fair Centre της Μαδρίτης. Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αλέξανδρος Ευσταθίου.

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ FITUR 2024 με τον ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗΣυνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε με τον Έλληνα Πρέσβη στην Μαδρίτη, Ηλία Φωτόπουλο, με στόχο τη συνεργασία και την δικτύωση, καθώς, επίσης, και με το διευθυντικό στέλεχος της αεροπορικής εταιρείας Vueling, Ignacio Martinez Capdevila, για την ανάπτυξη συνεργασίας με στόχο την απευθείας αεροπορική σύνδεση της Σκιάθου με την Βαρκελώνη το καλοκαίρι του 2025. Στην προσπάθεια του Δήμου, που έχει ξεκινήσει από το 2023, στρατηγικής συμμαχίας συνεργάτης είναι ο ΕΟΤ, ιδιαίτερα εποικοδομητική ήταν η συνάντηση με την Διευθύντρια του ΕΟΤ Ισπανίας, Καλλιόπη Κουρούσια, όπου συζητήθηκαν οι άξονες των δράσεων προβολής του προορισμού και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους. Δδεδομένου ότι στην έκθεση ήταν ισχυρή η παρουσία εκπροσώπων της κρουζιέρας, έγιναν σιερά συναντήσεων με στόχο την προσέλκυση νέων εταρειών.

fit1Ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στην εναρκτήρια εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού-World Tourism Organization (UNWTO), την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, όπου σε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού, Ζurab Pololikashvili, οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση Παγκόσμιου Συνεδρίου στη Σκιάθο το 2024 με θέμα την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των νησιών. Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έχει συνάψει απευθείας συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού για την παροχή προγράμματος τεχνικής υποστήριξης.


Είναι η δεύτερη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην κορυφαία έκθεση
Fitur με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα για το άνοιγμα στην Ιβηρική χερσόνησο. Το άνοιγμα σε νέες αγορές, με στόχο την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική αρχή, το οποίο κερδίζεται μέσα από ισχυρές συνεργασίες και συνέργειες.


.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή