Συνάντηση με τον Διευθυντή του Τμήματος Ασφάλειας & Οργάνωσης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ΕΑΠΣ, Αρχιπύραρχο, Γεώργιο Βιντζηλαίο, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Σκιάθου τη Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 στο Δημαρχείο, όπου συζητήθηκαν θέματα πυρασφάλειας του νησιού.

20210824 110313Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου σε Σταθμό, μία ενέργεια ιδιαίτερα σημαντική, που θα ενισχύσει τη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας του ιδιαίτερου φυσικού πλούτου αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Ταυτόχρονα, η αναβάθμιση του Κλιμακίου θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες απαιτήσεις και θα διευκολύνει τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις Βόρειες Σποράδες, αφού θα χειρίζεται τις υποθέσεις, βοηθώντας στην αποφόρτιση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος παρουσίασε τον σχεδιασμό και τις δράσεις του Δήμου, όσον αφορά την Πολιτική Προστασία και την πυρασφάλεια και συζητήθηκε η δημιουργία ζωνών αντιπυρικής προστασίας ως προληπτικό μέσο πυροπροστασίας.

Ο κ. Βιντζηλαίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου και τόνισε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα είναι σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην προστασία της ζωής, της περιουσίας των πολιτών και του δασικού πλούτου.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, ευχαριστεί θερμά τον Διευθυντή του Τμήματος Ασφάλειας & Οργάνωσης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος και Πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος ΕΑΠΣ, Αρχιπύραρχο, Γεώργιο Βιντζηλαίο για τη στενή συνεργασία και την υποστήριξη αλλά και για την βούληση να δρομολογηθούν από κοινού δράσεις με στόχο την ασφάλεια του πολίτη και την προστασία του περιβάλλοντος.

.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

1821

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή