Στιγμιότυπο 2021 08 05 3.47Συγκλήθηκε την Πέμπτη 5 Αυγούστου στις 19:00μ.μ., το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκιάθου με θέμα την ετοιμότητα του Δήμου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών συνθηκών με δείκτη κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλό).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας, ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννίτσης, ο Νίκος Γκουτζέλας και Σωτήρης Κωλέττης από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Γρηγόρης Ακρίβος, ο Λιμενάρχης Νικόλαος Κατσάμπας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αερολιμένα Γιώργος Λιακόπουλος, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας, Γιάννης Ριζοδήμος, ο Δασοφύλακας του Δασαρχείου Σκοπέλου Κώστας Βασιλείου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Πασχάλης, η Δημοτική Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης, Τασούλα Φιλαρέτου, ο εκπρόσωπος της Βάσης Ετοιμότητας Σκιάθου, Θάνος Τζούμας , ο Δημοτικός Αστυνόμος Γιάννης Μίχος, ο υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ.

Η Δημοτική Αρχή προέβη σε ενημέρωση για την ετοιμότητα, εν όψει της δύσκολης κατάστασης που θα αντιμετωπίσουμε τις επόμενες ώρες.Έχει τεθεί σε επιφυλακή το σύνολο του Δημοτικού μηχανισμού, με μηχανήματα έργου και εργατοτεχνικό προσωπικό της τεχνικής υπηρεσίας καθώς και των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.

Ο Δήμος έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες προετοιμασίες, έχει εγκαίρως αποψιλώσει κοινόχρηστες εκτάσεις από ξερά χόρτα, έχει σε πλήρη διάταξη τους εκπαιδευμένους πυροφύλακες, και εθελοντές πυροσβέστες, το σύνολο του τροχαίου και υδρομεταφορικού υλικού - 2 ερπυστριοφόρα, 1 γκρέιτερ, 2 μηχανήματα για χωματουργικές εργασίες και 3 υδροφόρες, έχει θέσει σε λειτουργία τη δεξαμενή στην περιοχή Καμπιά (120 τόνοι) που θα λειτουργήσει και ως σημείο τροφοδοσίας για την πυρασφάλεια. Επισημάνθηκε ότι για πρώτη φορά ο Δήμος Σκιάθου ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο συνεργασία με ιδιώτη η οποία σε περίπτωση ανάγκης (πυρκαγιά, ακραία καιρικά φαινόμενα) θα ενισχύσει το νησί με τα αναγκαία οχήματα έργου και με το αντίστοιχο προσωπικό. 

Στιγμιότυπο 2021 08 06 8Νωρίτερα την ίδια μέρα στις 15:30 ο Δήμαρχος συμμετείχε στην Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών».

Στη συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης, Κωνσταντίνος Αγοραστός, επισήμανε την αυστηρή επιφυλακή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών και η Αντιπεριφερειάρχης, Δωροθέα Κολυνδρίνη, τόνισε πως πρέπει να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα.

Με Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλες τις δασικές περιοχές για την Παρασκευή 6.8.2021.

Οι κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού παρακαλούνται να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση και φυσικά κάθε χρήση φωτιάς, ενώ υπενθυμίζεται η ανάγκη περιορισμού της χρήσης νερού, ώστε να μην κινδυνεύει η υδροδοτική ικανότητα των δημοτικών δεξαμενών και του δικτύου ύδρευσης-πυρασφάλειας.Από την ενημέρωση του Δήμου από την ΔΕΔΔΗΕ, έγινε γνωστό πως το δίκτυο έχει αγγίξει τα όριά του, παρακαλούμε για λελογισμένη χρήση του δικτύου ηλεκτροδότησης. ´Όποιος εντοπίσει καπνό ή φωτιά ή ύποπτες κινήσεις ατόμων σε περιοχές πρασίνου ειδικά τις βραδινές ώρες παρακαλούμε να έρθει άμεσα σε επαφή με το Πυροσβεστικό Σώμα (199) ή την Ελληνική Αστυνομία (100).

Απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση όλων μας.Στην προσπάθεια μας αυτή προσβλέπουμε στην στήριξη όλων σας.

Άπαντες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή