ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 03/03/2018

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350103

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

 drak

                                                                                                                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Πέμπτη 1η Μαρτίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Μπούρτζι, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της έρευνας του κ. Γεώργιου Δρακόπουλου με θέμα «Δημιουργία πλαισίου βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προορισμού “Σκιάθος”.

Ο κ. Δρακόπουλος παρουσίασε στατιστικά στοιχεία αφίξεων στον αερολιμένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», από το 2006 μέχρι και τη περσινή τουριστική περίοδο, ανέλυσε ποιούς μήνες παρουσιάζεται η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, από ποιές ευρωπαϊκές πόλεις η Σκιάθος δέχεται επισκέπτες και στη συνέχεια τόνισε τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του τουριστικού προορισμού «Σκιάθος».

            Επίσης πρότεινε βασικές δράσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν στοχευμένα, έτσι ώστε να αναπτυχθούν περεταίρω στο νησί της Σκιάθου οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο περιπατητικός, ο ποδηλατικός και ο καταδυτικός. Ανέλυσε πτυχές του τουριστικού μάρκετινγκ με δράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε ηλεκτρονικές εφαρμογές εύρεσης τουριστικών καταλυμάτων.

Μετά το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση με τον κ. Δρακόπουλο να δέχεται και να απαντά σε ερωτήσεις και απορίες του κοινού. Την παρουσίαση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Γιαννίτσης και Ηλίας Σταμέλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου όπως η κα Ερουλία Διολέττα, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων κ. Μανώλης Κανταράκης, ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και επιχειρηματίες τουριστικών επαγγελμάτων.

Ο Δήμος Σκιάθου ήδη αξιοποιεί την έρευνα που ανέθεσε στον κ. Δρακόπουλο αφού πολλές δράσεις που παρουσιάστηκαν υπάρχουν στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2018 και συγχρόνως θα υπάρχει συνεχή και άμεση επαφή του Δήμου Σκιάθου με τον κ. Δρακόπουλο αλλά και τους φορείς του τουρισμού για τον σχεδιασμό όλων των μελλοντικών δράσεων.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

eddypyy

1821

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή