ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 19-09-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 ok1

  

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

            Την Κυριακή 18/09ο Δήμος Σκιάθου πραγματοποίησε με λαμπρότητα την εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 73η επέτειοτης βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης».

ok2Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή της Διοίκησης των υποβρυχίων Πλοίαρχο κ. Δημήτριο Μήλα.Με τεράστια συγκίνηση, ο Διοικητής περιέγραψε τα γεγονότα που οδήγησαν στη βύθιση το υποβρύχιο «Κατσώνης», στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. Στις 11:00 ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Στεφάνια κατέθεσαν ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος, ο Διοικητής Υποβρυχίων Πλοίαρχος κ. Δημήτριος Μήλας, ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Σκιάθου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κατσάμπας και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων κ. Παναγώτης Βάτσικας.

 Έπειτα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και στη συνέχεια η παράθεση επίσημου γεύματος.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος, προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον κ. Δημήτριο Μήλα και στον Κυβερνήτη του υποβρυχίου «ΠΙΠΙΝΟΣ» Πλωτάρχη κ. Νικόλαο Μαμουνά. Επίσης με τη σειρά τους, οι κύριοι Μήλας και Μαμουνάς προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για τη φιλοξενία στη Σκιάθο και τονίζοντας τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την βύθιση του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ».
ok3

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή