Είσοδος πολιτών στις Δημόσιες Υπηρεσίες – Υποχρεωτική η επίδειξη Βεβαιώσεων αρνητικού PCR ή Rapid-Test ή Πιστοποιητικών Εμβολιασμού ή Νόσησης

   Ο Δήμος Σκιάθου ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της δημοσίευσης του ΦΕΚ (ΦΕΚ Τεύχος Β’ 5138/05-11-2021), για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας του covid-19, οι ανεμβολίαστοι δημότες και επισκέπτες, από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, θα πρέπει υποχρεωτικά να επιδεικνύουν Βεβαίωση αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών ή rapid-test 48 ωρών, με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας, για την είσοδό τους σε οποιαδήποτε Υπηρεσία ή κλειστό δημοτικό χώρο του Δήμου Σκιάθου.

Για ανήλικους ηλικίας από 4 έως 17 ετών είναι υποχρεωτική η επίδειξη self-test.

Αντίστοιχα, οι εμβολιασμένοι δημότες και επισκέπτες θα πρέπει να επιδεικνύουν το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και όσοι έχουν νοσήσει, το Πιστοποιητικό Νόσησης, επίσης με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους τους δημότες και επισκέπτες, εμβολιασμένους και μη, κατά την είσοδο και παραμονή τους σε όλους τους κλειστούς χώρους του Δήμου. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική για βρέφη και παιδιά έως 4 ετών.

   Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) 66436/2021:

Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται:

Α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολισμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και

Β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης-ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

                                   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

                                   ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή