Τα Μονοπάτια της Σκιάθου μπαίνουν σε μια νέα εποχή!
ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Τους τελευταίους μήνες, τα μονοπάτια του νησιού μελετήθηκαν σε βάθος και επανασχεδιάστηκαν, με στόχο την προσαρμογή τους στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπορικού κοινού. Το νέο δίκτυο μονοπατιών θα είναι έτοιμο προς χρήση εντός του 2021. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα του Δήμου Σκιάθου. Η έρευνα και ο σχεδιασμός του δικτύου μονοπατιών πραγματοποιήθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Μονοπάτια της Ελλάδας”-Paths of Greece”.

Τα μονοπάτια μελετήθηκαν και σχεδιάστηκαν με προσοχή, με γνώμονα τις ανάγκες του ευρύτερου πεζοπορικού κοινού, για πεζοπόρους κάθε επιπέδου, προτείνοντας εύκολες έως και μέτριας δυσκολίας διαδρομές. Θα υπάρξει επίσης και μία διαδρομή προσβάσιμη σε Α.Μ.Ε. Α .ΣΚΙΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ 3 Το νέο δίκτυο θα έχει μήκος πάνω από 100 km, χωρισμένα σε 15 διαδρομές. Το μήκος των διαδρομών κυμαίνεται μεταξύ 0.7 και 11 km. Ο χρόνος πεζοπορίας κυμαίνεται μεταξύ 15 λεπτών και 5 ωρών. Σήματα με χρώμα, τοποθετημένα με συγκεκριμένη μεθοδολογία, θα συνοδεύουν τον πεζοπόρο με ασφάλεια. Πινακίδες με πληροφορίες για προορισμούς, χρόνο πεζοπορίας, απόσταση κ.ά. θα βοηθούν και θα ενημερώνουν τον πεζοπόρο σε σημαντικές διασταυρώσεις. Πινακίδες εισαγωγής θα ενημερώνουν τους πεζοπόρους στα σημεία εκκίνησης της κάθε διαδρομής, οι οποίες θα περιέχουν λεπτομερή χάρτη της διαδρομής, υψομετρική καμπύλη, τεχνικές πληροφορίες κ.ά. Μια πλούσια σε πληροφορίες και φωτογραφίες ιστοσελίδα θα βοηθάει τους πεζοπόρους να κάνουν την επιλογή τους ανάλογα με το μονοπάτι που θα ακολουθήσουν. Η ιστοσελίδα θα είναι συνδεδεμένη και με Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Μια δωρεάν εφαρμογή, που λειτουργεί εκτός σύνδεσης θα είναι διαθέσιμη για τους πεζοπόρους και θα αποτελεί τον ψηφιακό τους ξεναγό στα μονοπάτια της Σκιάθου. Ένα δωρεάν φυλλάδιο θα είναι διαθέσιμο για το ευρύτερο τουριστικό κοινό της Σκιάθου. Θα περιέχει πεζοπορικό χάρτη, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για τις διαδρομές.

Για την ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου, των φορέων, συλλόγων και των πολιτών, έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του προγράμματος το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 11:00 πμ. Η παρουσιάση θα μεταδοθεί ζωντανά με τη βοήθεια του Skiathoslife στον σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=ztuVNH6fGFQ&feature=youtu.be

“Στόχος μας είναι οι πεζοπόροι, το 2021, να ανακαλύψουν ένα άρτια οργανωμένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών, με καθαρά μονοπάτια, σήμανση, χάρτες, ιστοσελίδα και εφαρμογή. Τόσο το εύρος όσο και η μοναδικότητα των διαδρομών, μπορούν εύκολα να κρατήσουν το ενδιαφέρον ενός πεζοπόρου για μία εβδομάδα πεζοπορίας στη Σκιάθο. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι η δυνατότητα που δίνουμε σε άτομα με κινητική αναπηρία, μέσα από ειδική διαδρομή που θα δημιουργηθεί στο βιότοπο των Κουκουναριών.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή