WiFi4EU stories ένα ακόμη success story του Δήμου Σκιάθου.

Wifi4EUΤα WiFi4EU stories είναι success stories των WiFi4EU, οι οποίες ανεβαίνουν στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόσφατα στον επίσημο ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοινώθηκε το πρόγραμμα δωρεάν ασύρματης πρόσβασης WiFi ως success stories του Δήμου Σκιάθου.

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/wifi4eu-stories-interview-mayor-skiathos-greece

Ο Δήμος Σκιάθου είναι ένας από τους 90 Ελληνικούς Δήμους που πέτυχαν στο δεύτερο διαγωνισμό WiFi4EU και τώρα με υπερηφάνεια προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο στoυς κατοίκους και τους επισκέπτες.

Τα σημεία πρόσβασης του Wi-Fi καλύπτουν το παλιό και το νέο λιμάνι της Σκιάθου. Η τοποθέτηση τους έχει επιλεγεί προσεκτικά ώστε να εξυπηρετούν τόσο τους κατοικους

όσο και τους επισκέπτες. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει επίσης υποδομές επέκτασης του δικτιού σε έξυπνες εφαρμογές για τον ολικό ψηφιακό μετασχηματισμό του λιμανιού. Η χρηματοδότηση έγινε από το διαγωνισμό WiFi4EU και από ιδίους πόρους.

Το δίκτυο WiFi4EU εγκαταστάθηκε απο την PlanBe σε συνεργασία με τη Cisco σε λιγότερο από ένα μήνα και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 2 Ιανουαρίου 2020.

IMG 20191229 105826Στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι η αξιοποίηση της τεχνολογίας με σκοπό την αναζήτηση βιώσιμης, αλλά και καινοτόμας ανάπτυξης, με επίκεντρο το πιο σημαντικό συστατικό της: τους ανθρώπους.

«Το δίκτυο WiFi4EU ήταν το πρώτο βήμα. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει η Σκιάθος “έξυπνο νησί” συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη της καλύτερης ποιότητας ζωής για κατοίκους και επισκέπτες. Συνεχίζουμε αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία που δίνει αναπτυξιακή τροχιά και ενισχύει την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Νίκο Πασχάλη και τον νυν πρόεδρο, Γιώργο Αντωνίτσα και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννίτση που συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου.»

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή