Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με το Γραφείο Δημιουργική Ευρώπη Ελλάδας, που υπάγεται στο Τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργάνωσε την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, στις 10.00 π.μ. διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με τίτλο: «Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τους πολιτιστικούς φορείς. Το πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη».

124632265 292867931898794 6886084116264707156 nΣτόχος της διαδικτυακής ημερίδας ήταν να ενισχύσει τους πολιτιστικούς και δημιουργικούς φορείς του Δήμου Σκιάθου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σύγχρονες προκλήσεις, οι οποίες, άλλωστε, πολλαπλασιάζονται εξαιτίας της πανδημίας.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια, ο Πρόεδρος του Μουσείου Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου Γιάννης Παρίσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σκιάθου Μαρία Βερβέρη, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου Ζωή Προύσαλη, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος’ Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Δήμου Αθήνα Παπαγεωργίου, η συντονίστρια του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας Δέσποινα Άννη, ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη, καθώς είναι το μοναδικό ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκλειστικά για τον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα, δημιουργεί νέες ευκαιρίες, αλλά και δυνατότητες για τους φορείς του πολιτισμού.

Η ανάπτυξη, όμως, του πολιτιστικού τομέα είναι κάτι που, ταυτόχρονα, ενδιαφέρει ευρύτερα την τοπική κοινωνία, καθώς ο πολιτιστικός τομέας ενδυναμώνει, το σύνολο της τοπικής οικονομίας. Έτσι, μπορεί να καταστεί και μοχλός τοπικής ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους οι πολιτιστικοί και δημιουργικοί φορείς έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν και να εδραιωθούν μέσα σε ένα εγχώριο και διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, ιδιαίτερα μετά την πανδημία, πως μπορούν να βοηθηθούν από τα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, μέσα από παραδείγματα καλών πρακτικών.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή