MUNICIPALITY OF SKIAHOS LOGOs μεταφερόμενο
Το Υπουργείο Εσωτερικών έχει θεσπίσει το πρωτοποριακό Πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο Σπίτι΄΄ του οποίου σκοπός είναι να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας, καθώς και ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα (ΑμεΑ), να υποβοηθήσει την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση, να υποστηρίξει το οικογενειακό περιβάλλον των επωφελούμενων και τέλος να προωθήσει την απασχόληση ικανού και εξειδικευμένου προσωπικού.

Στο πρόγραμμα αυτό δεν συμμετείχε ο Δήμος Σκιάθου, μαζί με άλλους 51 από τους 332 Δήμους της χώρας. Η Δημοτική Αρχή με συντονισμένες ενέργειες έχει δρομολογήσει την ένταξη του Δήμου Σκιάθου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Με την υπ’αριθμ.πρωτ. 2577/24-2-2020 επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κον Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και με την υπ’αρ.πρωτ. 2385/18-2-2020 επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, κον Δημήτρη Παπαστεργίου, ο Δήμαρχος είχε αιτηθεί την επανεκκίνηση του Προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και την ένταξη του Δήμου σε αυτό.

Λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης, που βιώνει η χώρα μας και των έκτακτων μέτρων για την διαχείριση της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού, το Υπ.Εσωτερικών, βάσει της αρ.πρωτ, 22899/10-4-2020 εγκυκλίου, απέστειλε οδηγίες για τη δυνατότητα σύστασης οργανικών θέσεων παροχής υπηρεσιών στους Δήμους και σύμφωνα με το Άρθρο 18 της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ) επιταχύνονται οι διαδικασίες υλοποίησης του Προγράμματος.

Η Δημοτική Αρχή με την υπ΄αριθμ. 57/2020 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποίησε τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Σκιάθου και προχώρησε στη σύσταση οργανικών θέσεων για την παροχή υπηρεσιών του «Βοήθεια στο Σπίτι», με το ΦΕΚ 2072-30/5/2020 τροποποιήθηκε ο ΟΕΥ, σύμφωνα το οποίο αποφασίζεται η σύσταση των θέσεων εργασίας για τη λειτουργία του προγράμματος.

“Η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της ανάπτυξης των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Σκιάθου και θέλοντας να είναι δίπλα στον πολίτη, ακολουθεί ένα συντονισμένο σχέδιο για την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες και ευπαθείς πολίτες. Η ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα δημιουργεί το πλαίσιο λειτουργίας της δομής υποστήριξης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη βοήθειας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Σοφία Μπαλαλά, του Γραφείου Προσωπικού του Δήμου, για την πολύτιμη βοήθειά της στην τροποποίηση και τη σύσταση του ΟΕΥ του Δήμου.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή