ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 10-07-2019

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                    

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350103

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

              Σήμερα 10/07/2019 στις 13:00 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου.

            Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και επισήμανε ότι ο Δήμος Σκιάθου θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, προσφέροντας προσωπικό αλλά και οχήματα όποτε χρειαστεί.sto2

            Επίσης για σήμερα Τετάρτη 10/07/2019 υπάρχει απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη κας Δωροθέας Κολυνδρίνη, η οποία προληπτικά απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων.

            Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου κ. Καρούμπαλης αναφέρθηκε στους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς που προκύπτουν από τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και τόνισε πως θα αυξηθούν οι περιπολίες όλο το 24ωρο.

            Ο Λιμενάρχης Σκιάθου κ. Κατσάμπας επισήμανε ότι τα πλοία της γραμμής έχουν ενημερωθεί να ειδοποιήσουν άμεσα τις αρχές για οποιοδήποτε γεγονός πέσει στην αντίληψή τους (εστία καπνού-πυρκαγιά) όπως το ίδιο ισχύει και για τις πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Σκιάθου. Επιπλέον περίπου 30 ημερόπλοια μπορούν ανά πάσα στιγμή να πλεύσουν σε οποιαδήποτε παραλία του νησιού για να μεταφέρουν κόσμο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

            Ακόμα ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σκιάθου κ Αθανάσιος Τζούμας ενημέρωσε πως η ομάδα διάσωσης μπορεί να συνεισφέρει με επιπλέον 11 εθελοντές στην πυρασφάλεια του νησιού.

            Στη συνεδρίαση επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Γιαννίτσης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αναστασία Φιλαρέτου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σκιάθου κ. Θεόδωρος Τζούμας, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Πασχάλης, ο Ανθυποπυραγός Νικόλαος Καρούμπαλης ο Διοικητής του Κλιμακίου του αεριλομένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντη» κ. Γεώργιος Λιακόπουλος, για το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου ο κ. Φώτης Κατσανός, ο Λιμενάρχης Σκιάθου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κατσάμπας, οι δημοτικοί υπάλληλοι κ. Βασίλης Ταμπάκης και Κατερίνα Σάχου και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σκιάθου κ Αθανάσιος Τζούμας.

            Παρακαλούνται οι δημότες να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου στο 2427021199 όπως και με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Σκιάθου στο 2427351322 σε ότι έχει σχέση με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς όπως και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε δασικά μέρη του νησιού.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή