ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 27/08/2018

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                    

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

 

                                                                                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


2018 ποιμενικος αυλος Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018 συμπληρώθηκαν 74 χρόνια από την τραγική ημέρα πυρπόλησης της Σκιάθου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης στην οποία συμμετείχε ο καλλιτεχνικός μουσικός σύλλογος «Ποιμενικός Αυλός». Η αποστολή του «Ποιμενικού Αυλού», που τίμησε την εκδήλωση με τη παρουσία του, απαρτίζεται από 54 μέλη, με χορευτικά και θεατρικά τμήματα. και θεατρικά τμήματα.

Το πρωί της 23ης πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών, με τη συμμετοχή της Βυζαντινής χορωδίας του «Ποιμενικού Αυλού». Ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Σταματάς εξιστόρησε τα γεγονότα εκείνης της τραγικής ημέρας αλλά τόνισε και το θαύμα της Παναγίας με την ξαφνική νεροποντή που έσωσε το νησί της Σκιάθου από ολοκληρωτική καταστροφή. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων τιμώντας έτσι τα θύματα της 23 Αυγούστου 1944.

Την Πέμπτη στις 20:00 στο ανιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Μπούρτζι ο καλλιτεχνικός μουσικός σύλλογος «Ποιμενικός Αυλός» παρουσίασε τη θεατρική παράσταση των Αλέκου Σακελάριου και Χρήστου Γιανακόπουλου, «Ένας ήρωας με παντούφλες». Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβαζάνο να τονίζει ότι είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και χάρισε έναν εντυπωσιακό σταυρό ευλογίας στον Ποιμενικό Αυλό.

στεφανια 23

Ο Πατέρας Πολύκαρπος ευχαρίστησε τον κ. Πρεβεζάνο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τονίζοντας ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τον Ποιμενικό Αυλό να επισκέπτεται τη Σκιάθο αυτή την ημέρα και με τη σειρά του χάρισε μια εικόνα της Παναγίας των Χαιρετισμών. Την εικόνα παρέδωσε ο κ. Πρεβεζάνος στον Αιδεσιμολογιώτατο π. Νικόλαο Σταματά.

Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί θερμά την Anes Ferries, τον κ. Αλέξανδρο Ευσταθίου με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, το εστιατόριο «EL GRECO» και τον κ. Βασίλη Ζηγούρα, το εστιατόριο Μύλος και τους κ. Αλέκο και Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον κ. Παππά με τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και το ξενοδοχείο Skiathos Palace και τον κ. Άρη Δερβένη για την πολύτιμη συμβολή τους στη διοργάνωση της εκδήλωσης.

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή