ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 28/06/2017

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

 STO

                                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα στις 14:00, συνεδρίασε το τοπικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Σκιάθου , στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου εν όψει του κύματος καύσωνα που φαίνεται ότι θα πλήξει και τη Σκιάθο τις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και τόνισε ότι τα οχήματα του Δήμου είναι έτοιμα να επέμβουν.

Στη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι πρέπει να απομακρυνθούν τυχόν κλαδιά από τους δρόμους, να πραγματοποιηθεί αναγόμωση με νερό σε όλες τις δεξαμενές αλλά και να βρίσκονται σε επιφυλακή οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων οχημάτων και μηχανημάτων έργων.

Επίσης να αξιοποιηθεί η ελληνική ομάδα διάσωσης Σκιάθου για να συνδράμει αν παρουσιαστεί ανάγκη.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Γιαννίτσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τρακόσας, η Δημοτική Σύμβουλος κα Αναστασία Φιλαρέτου, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκιάθου κ. Δημήτρης Μακρής, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου κ. Δημήτρης Ντούρλιας, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου του αεροδρομίου Σκιάθου κ. Γεώργιος Λιακόπουλος, ο κ. Σπύρος Λύκος από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, ο προϊστάμενος καθαριότητας του Δήμου Σκιάθου κ. Βασίλειος Ταμπάκης, η προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου κα Αικατερίνη Σάχου, ο δημοτικός υπάλληλος κ. Σωτήρης Γλυμπάτσας και ο κ. Αθανάσιος Τζούμας εκπροσωπώντας την ελληνική ομάδα διάσωσης Σκιάθου.

 Τέλος παρακαλούνται οι δημότες Σκιάθου να ακολουθούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει:

Να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς μακριά από συνωστισμό, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά ή ανεμιστήρες και να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

Να αποφεύγουν την ηλιοθεραπεία, όπως και το βάδισμα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο και να φορούν καπέλο και γυαλιά ηλίου και ρούχα ανοιχτόχρωμα από ύφασμα που επιτρέπει στο δέρμα να αερίζεται και διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα.

Να καταναλώνουν ελαφρά γεύματα με φρούτα και λαχανικά, περιορίζοντας τα λιπαρά και την ποσότητα του φαγητού.

Να πίνουν άφθονο νερό και χυμούς φρούτων, αποφεύγοντας τα οινοπνευματώδη.

Ιδιαίτερη μέριμνα συνίσταται για τα μωρά και τα μικρά παιδιά, καθώς και τους ηλικιωμένους και τους πάσχοντες από χρόνια νοσήματα για την προστασία τους από τις υψηλές θερμοκρασίες. 

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή