ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 25-08-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

        ok

                                                                                                                        ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 23 Αυγούστου 2016 συμπληρώθηκαν 72 χρόνια από την τραγική ημέρα πυρπόλησης της Σκιάθου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε εκδήλωση μνήμης στην οποία συμμετείχε ο καλλιτεχνικός μουσικός σύλλογος «Ποιμενικός Αυλός», όπως και ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου. Η αποστολή του «Ποιμενικού Αυλού», που τίμησε την εκδήλωση με τη παρουσία του, απαρτίζεται από 50 μέλη και το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει τραγούδια εθνικού περιεχομένου, σύγχρονα και παραδοσιακά ελληνικά έργα, καθώς και αποσπάσματα από κομμάτια κλασσικής μουσικής, ενώ το τμήμα της Βυζαντινής χορωδίας ασχολείται με Βυζαντινά – Εκκλησιαστικά μέλη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μνήμης ξεκίνησε το πρώι με τη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών, με τη συμμετοχή της Βυζαντινής χορωδίας του «Ποιμενικού Αυλού». Ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Γεώργιος Σταματάς εξιστόρησε τα γεγονότα εκείνης της τραγικής ημέρας αλλά τόνισε και το θαύμα της Παναγίας με την ξαφνική νεροποντή που έσωσε το νησί της Σκιάθου από ολοκληρωτική καταστροφή. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων τιμώντας έτσι τα θύματα της 23 Αυγούστου 1944.

Στις 20:00 στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο στο Μπούρτζι πραγματοποιήθηκε το βασικό μέρος της εκδήλωσης μνήμης. Ο καλλιτεχνικός μουσικός σύλλογος «Ποιμενικός Αυλός» τραγούδησε σύγχρονα αλλά και τραγούδια εθνικού περιεχομένου και στη συνέχεια ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί απο τα τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου και του Ποιμενικού Αυλού. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβαζάνο να τονίζει ότι έιναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας και ότι πρέπει τα σχολεία του νησιού να αφιερώνουν έστω μία ώρα το μήνα την εκμάθηση της ιστορίας και των γεγονότων της Σκιάθου, όπως εκείνα της 23 Αυγούστου 1944. Στη συνέχεια ο κ. Πρεβεζάνος χάρισε στον επικαφαλή του Ποιμενικού Αυλού, Πατέρα Πολύκαρπο τιμητική πλακέτα αλλά μία εικόνα της Πολιούχου του νησιού Παναγίας Εικονίστριας. Ο Πατέρας Πολύκαρπος ευχαρίστησε με τη σειρά του τον κ. Πρεβεζάνο για την πρόσκληση και σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή όταν ο Ποιμενικός Αυλός επισκέπτεται τη Σκιάθο.

Αρωγοί στη διοργάνωση της εκδήλωσης μνήμης από το Δήμο Σκιάθου ήταν ο κ. Α. Ευσταθίου με την Dolphin Hellas Skiathos, ο κ. Σ. Στερεόπουλος με την Gats Travel, ο Γ.Βασταρδής με το Stellina Hotel, ο κ. Α. Δερβένης με το SkiathosPalaceHotel και η ANES FERRIES.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

eddypyy

1821

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή