ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 11-04-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

                                                                  ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου κατά την 5η έκτακτη συνεδρίασή του (07.04.2016) αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος επ’ αφορμή του θανάτου του αντικαγκελαρίου της Γερμανίας και επίτιμου δημότη Σκιάθου Χανς-Ντίντριχ Γκένσερ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

Χανς Ντίτριχ Γκένσερ  (απεβίωσε την 31/3/2016 σε ηλικία 89 ετών).

        Με το άγγελμα του θανάτου του Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, που συνέβη στις 31/03/2016, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκιάθου, συνήλθε σήμερα σε έκτακτη συνεδρίαση και άκουσε τον Δήμαρχο Σκιάθου, κ. Δ. Πρεβεζάνου, ο οποίος είτε τα εξής:

ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ, υπήρξε μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της Γερμανίας από το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ο μεταστάς γεννήθηκε τον Μάρτιο 1927 στο Χάλλε της Ανατολικής   Γερμανίας. Το 1952 πέρασε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και έγινε μέλος του Eλεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (FDP) και το 1974 πρόεδρός του. Διετέλεσε υπουργός εξωτερικών από το 1974 συνεχώς μέχρι το 1992 στις κυβερνήσεις Χέλμουτ Σμιτ και Χέλμουτ Κολ.

      Στη διάρκεια της συνεχούς 18ετούς θητείας του ως υπουργού εξωτερικών είχε σημαντικότατη συμβολή στην ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, θεωρώντας ότι η Ευρώπη θα ήταν ημιτελές δημιούργημα χωρίς την Ελλάδα.

     Υπήρξε από τους σημαντικότερους οραματιστές της Ευρώπης και πίστευε ότι οι λαοί της Ευρώπης έχουν ασφαλή προοπτική ως Ευρωπαϊκή Ένωση να γίνουν η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη της παγκόσμιας τάξης.

  epitimos-dimotis     Στην αυτοβιογραφία του σημειώνει: «Αποτελεί ιδιαίτερη ευθύνη της γενιάς μου να μην επαναληφθεί αυτό που είχε συμβεί από το 1933 έως το 1945 από τους Γερμανούς στη Γερμανία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την αναγέννηση του εθνικοσοσιαλισμού, καθώς σ’ αυτόν υποβόσκουν όλες οι μορφές του κακού: αλαζονεία, περιφρόνηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ξενοφοβία και εθνικός εγωϊσμός εις βάρος των άλλων κρατών».

      Αυτόν το Ευρωπαίο - δημοκράτη οραματιστή, τον Νέστορα της Ευρωπαϊκής διπλωματίας,  ο Δήμος Σκιάθου, το 1992 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ανακήρυξε επίτιμο δημότη του.

     Για την απώλεια του σημαντικού αυτού ανδρός το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στο κόμμα του «EλεύθεροΔημοκρατικό Κόμμα» (FDP) και στη Γερμανική Κυβέρνηση.

2. Να πραγματοποιήσει σε εύθετο χρόνο πολιτικό μνημόσυνο.

3. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στη Γερμανική Πρεσβεία της Αθήνας.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή