ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 15-02-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, θα φιλοξενήσει από τις 21 έως 23 Φεβρουαρίου κινητή μονάδα μαστογράφου.

            Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.

Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και mastκαλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη προέκυψε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων. Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις. Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών και άνω να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία έχει εξοπλύσει με σύγχρονα μηχανήματα μία κινητή μονάδα μαστογράφου και σε συνεργασία με τη Κ.Ε.Δ.Ε. η οποία χρηματοδοτεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα, προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας η μονάδα θα βρίσκεται στη Σκιάθο από 21 έως 23 Φεβρουαρίου (ΚΤΗΡΙΟ ΦΟΡΤΣΑ)

Οι προυποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο είναι οι ακόλουθες:

  • ΗΛΙΚΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΠΟ 40 ΕΩΣ 70 ΕΤΩΝ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 12 ΜΗΝΕΣ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, ΒΙΟΨΙΑΣ Ή ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΜΜΗΝΟ ΡΥΣΗ( ΠΕΡΙΟΔΟ 3 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ – 5 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ)

            Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

            Τα ραντεβού θα κλέινονται από 15 Φεβρουαρίου με σειρά προτεραιότητας

ΤΗΛ: 2427351320  ( 9:00 – 14:00 )

 

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή