Ε-mail: .">[email protected]n-skiathos.gr                                                          Email: .

Τηλ: 2427350104                                                                               Τηλ: 6951004630   

twitter.com/skiathos                                                                                     wwww.plegma.org

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 SPORADES

               Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο OpentourismΣποράδων

Με θέμα «στρατηγική για ένα ολοκληρωμένο νησιωτικό τουριστικό προϊόν» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Απριλίου το 1ο OpentourismΣποράδων στη Σκιάθο. Η μεγάλη προσέλευση του κοινού στην ημερίδα κατέδειξε περίτρανα  το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής για τον τουρισμό και την ανάπτυξη. 

1Το OpentourismΣποράδων άνοιξε η ενδιαφέρουσα ομιλία του Σταύρου Κεφαλά από τον Corinthian Cluster, Opentourism Κορινθίας & Experience Corinthia, ο οποίος ανέπτυξε για την σημασία των συνεργασιών στην ανάπτυξη και προώθηση των  προορισμών, αναφερόμενος ως επί το πλείστον στο παράδειγμα της Κορίνθου. 

Στη συνέχεια, η Αγγελέτου Κωνσταντίνα, συνιδρύτρια της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας  Πλέγμα» παρουσίασε τον τουρισμό εκδηλώσεων (eventtourism) και τα οφέλη των εκδηλώσεων στους προορισμούς, παρουσιάζοντας την περίπτωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος». 

Ο Παύλος Κλουτσινιώτης, συνιδρυτής του  Melissi&Co (Ladolea Olive Oil)  αναφέρθηκε στα αναγνωρίσιμα προϊόντα και τη σύνδεσή τους με προορισμούς και εξήγησε την διαδικασία δημιουργίας του πολυβραβευμένου κορινθιακού προϊόντος Ladolea, το οποίο εξάγεται και στο εξωτερικό. 

Την σκυτάλη πήρε ο Θέμης Παπαδημόπουλος, συνιδρυτής του Opentourismο οποίος παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε για τις Σποράδες συνολικά και για κάθε ένα από τα τρία νησιά, σε σχέση με την αναζήτηση των προορισμών Onlineκαι τον τρόπο  με τον οποίο οι τελευταίοι παρουσιάζονται στο Internet.

Τέλος η Δρ. Γεωργία Ζούνη, Διδάσκουσα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) αλλά και Συνιδρύτρια του OpenTourism, κατά τη διάρκεια της εισήγησής της με θέμα «Μάρκετινγκ, Προβολή και όλα υπό έλεγχο; Η αναγκαιότητα στοχευμένων και ολοκληρωμένων δράσεων στον ελληνικό τουρισμό» επικεντρώθηκε σε παραδείγματα και από τα νησιά των Σποράδων. 

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν: Από τον Δήμο Σκοπέλου η Αντιδήμαρχος Μάχη Κλωνάρη, ατό Δήμο Αλοννήσου η Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής Κική Αναγνώστου και από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Σποράδων Νικόλαος Πλωμαρίτης, καθώς επίσης μέλη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλίας, της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων του νησιού. 

Το Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τρακόσας Θεοδόσιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαννίτσης Κωνσταντίνος, ο πρόεδρος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής κ. Διολέττας Παναγιώτης, ο πρόεδρος επιτροπής Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντόπουλος Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιολδάσης Δημήτριος.2

Την ανοικτή εκδήλωση για τον τουρισμό στα νησιά των Σποράδων, διοργάνωσε ο Δήμος Σκιάθου και η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Πλέγμα, με την συνεργασία του Συλλόγου Ξενοδόχων Σκιάθου και με χορηγούς την HellenicSeawaysκαι το ξενοδοχείο LaPiscineArtHotel. Το  OpentourismΣποράδων βιντεοσκοπήθηκε με την ευγενική προσφορά του κ. Χρίστου Τσίοτρα από το SkiathosTVκαι το AvantiFM.

Μετά την μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διεργασίες για τη διοργάνωση του 2ο Opentourism Σποράδων, το οποίο θα ανακοινωθεί προσεχώς. 

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

eddypyy

1821

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή