ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 18-03-2015

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                              

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104  

Ε-mail: .                                                              

twitter.com/skiathos

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                           

Ο Δήμος Σκιάθου πήρε μέρος στη διεθνή τουριστική έκθεση ROMEXPO (Romanian tourism fair), βάση του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης & προβολής για το 2015, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι από τις 12-15 Μαρτίου.

roumania1 Το περίπτερό μας φιλοξενήθηκε στον χώρο ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας, του AEROTRAVEL, που οι υπεύθυνοι του γραφείου είχαν φροντίσει να προβάλλουν πριν αλλά και κατά την διάρκεια της έκθεσης ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ για την Σκιάθο.

 Επίσης υπήρχαν πάντα άτομα του γραφείου καθώς και ο ξεναγός που έρχεται κάθε χρόνο στο νησί και φρόντιζαν να δίνουν πληροφορίες στα ρουμάνικα στους επισκέπτες, όπως και τυπώθηκαν και μοιράστηκαν 2000 αντίτυπα διαφημιστικού φυλλαδίου με 16σελιδο αφιέρωμα στην Σκιάθο.

Το γραφείο AEROTRAVEL χρησιμοποιεί τον εθνικό αερομεταφορέα TAROM για τις πτήσεις του και φέρνει Ρουμάνους τουρίστες εδώ και 10 χρόνια με 3 πτήσεις την εβδομάδα από Βουκουρέστι, Τιμισοάρα, Κλουζνάποκα.

Τα δρομολόγια ξεκινούν από 30 Μάιου και πραγματοποιούνται έως τις 19 Σεπτεμβρίου  μεταφέροντας  περίπου 4000-4500 άτομα οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 575 ευρώ(άτομο). Το 50% είναι οικογένειες και το 50% ζευγάρια, ηλικίες από 25-55χρ,εκ των οποίων το 54% μένει σε ξενοδοχεία 4* και 5* ενώ το 46% σε ξενοδοχεία 3* και βίλες.

roumania2 Ύστερα από τα πολύ θετικά μηνύματα της έκθεσης υπάρχει η σκέψη από την εταιρία για την προσθήκη μιας ακόμη πτήσης από Βουκουρέστι καθώς και η επέκταση του προγράμματος κατά μια εβδομάδα το Σεπτέμβριο(αυτά είναι επίσημα στοιχεία του Aerotravel). Βέβαια το νησί επισκέπτονται ρουμάνοι τουρίστες και οδικώς είτε με τα αυτοκίνητα τους είτε με οργανωμένες εκδρομές λεωφορείων.

Η Ρουμανία λοιπόν με πληθυσμό 22.000.000 μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή τουριστική αγορά για την Σκιάθο εάν και εφόσον στοχεύσουμε στο ποιοτικό κομμάτι της.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

eddypyy

1821

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή