ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 12-02-2015

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                              

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ  

Ε-mail: .                                                              

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                           

Ο Δήμος Σκιάθου σε συνεργασία με τους Σχολικούς, Αθλητικούς και Πολιτιστικούς συλλόγους διοργανώνει διήμερο αποκριάτικο γλέντι στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2015.

Συγκεκριμένα τη Κυριακή της Τυρινής στις 22 Φεβρουαρίου θα εορταστεί το κλείσιμο των Αποκριών με συγκέντρωση, παρέλαση και ξεφάντωμα των καρναβαλιστών. Στις 11:30 το πρωί η συγκέντρωση των μεταμφιεσμένων, είτε ατομικά είτε κατά ομάδες, θα γίνει στην Ανατολική Παραλία μπροστά στη καφετέρια «Σολεβάντε». (Σε περίπτωση βροχής η συγκέντρωση θα γίνει στο παρακείμενο Δημοτικό Σχολείο.)

Η παρέλαση των καρναβαλιστών (έχουν δηλωθεί άτομα και άρματα) θα ξεκινήσει στις 12:00 με αφετηρία μπροστά από την «Άλφα τράπεζα» και θα κινηθεί προς το λαιμό του Μπούρτζι με πορεία προς το Παλαιό Λιμάνι και με τερματισμό στο μνημείο αφιερωμένο στον Λάμπρο Κατσώνη.

Κατά μήκος της παρέλασης έχει προβλεφθεί τοποθέτηση ηχείων και θα ακούγεται χαρούμενη, χορευτική αποκριάτικη μουσική. Στον τερματισμό θα βρίσκεται η επιτροπή που θα βραβεύσει τις πιο πρωτότυπες στολές(τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά).

Θα βραβευθούν στολές εμπορίου αλλά και χειροποίητα κατασκευασμένες, με διπλώματα και δώρα στους νικητές, που προσφέρουν ως χορηγίες οι επιχειρηματίες της Σκιάθου.

Κομφετί, σερπαντίνες, καραμούζες, μάσκες για τους θεατές θα προσφέρει ο Δήμος Σκιάθου μαζί φυσικά με τα παραδοσιακά κεράσματα.

Θα ακολουθήσει η χορωδία του συλλόγου γυναικών Σκιάθου όπως επίσης θα υπάρξουν και πολλές εκπλήξεις.

Καλούνται όλοι οι πολίτες του νησιού να ενισχύσουν τη διατήρηση της παράδοσης και των εθίμων που δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Την Καθαρά Δευτέρα από τις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσει το παραδοσιακό πέταγμα των χαρταετών στον λιμενοβραχίονα του Λιμανιού. Ο Δήμος Σκιάθου έχει προβλέψει στρώσιμο τραπεζιών με τα παραδοσιακά Σαρακοστιανά, τις λαγάνες και τα ποτά. Μουσική και κέφι είναι εγγυημένα. Οι δημότες καλούνται να φέρουν τα παιδιά τους να πετάξουν τους χαρταετούς στο ασφαλές μέρος που έχει επιλεγεί.

Θα βραβευτούν οι καλύτεροι χαρταετοί, τόσο του εμπορίου όσο και οι χειροποίητοι με τον παραδοσιακό τρόπο.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Πρεβεζάνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζί με τους επικεφαλής όλων των Σχολικών, Αθλητικών και Πολιτιστικών συλλόγων της Σκιάθου προσκαλούν και περιμένουν να υποδεχτούν τόσο τη νεολαία όσο και τους υπόλοιπους κατοίκους του νησιού για να γιορτάσουν μαζί Απόκριες και Καθαρά Δευτέρα.

 

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή