Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης BadLiebenzell της Γερμανίας επισκέφτηκε την Σκιάθο μετά από πρόσκληση του Δήμου.

20809~1Θερμή υποδοχή και φιλοξενία ετοίμασε ο Δήμος Σκιάθου με τη συμμετοχή επιχειρηματιών και φορέων του νησιού για όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής, τα οποία την τελευταία μέρα της παραμονής τους επισκέφτηκαν και την Σκόπελο και την Αλόννησο. Κατά την υποδοχή τους στο λιμάνι της Σκιάθου παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρίας Μαθηνός και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Χρήστος Μασούρος.

Η πόλη BadLiebenzell βρίσκεται στον Μέλανα Δρυμό κοντά στην Στουτγάρδη και Δήμαρχός της είναι ο VOLKERBAUERLE, ο οποίος έστειλε αναμνηστικά δώρα στον Δήμαρχο Σκιάθου με τον υπεύθυνο της Φιλαρμονικής.

Παρέμειναν στο νησί πέντε μέρες και καθημερινά είχαν ξενάγηση σε όλα τα αξιοθέατα, δηλώνοντας συνεχώς τον ενθουσιασμό τους που ήρθαν στη Σκιάθο, χάρηκαν τις ομορφιές της και γνώρισαν την πολιτιστική της κληρονομιά. Επισκέφτηκαν την Μεσαιωνική Πόλη του νησιού το «Κάστρο», το Μουσείο Παπαδιαμάντη, το Μουσείο «Μουσικών Οργάνων από όλο τον κόσμο», τον Βιότοπο των Κουκουναριών κ.ά. Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους βρισκόταν δίπλα τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Σκιάθου κ. Χρήστος Μασσούρος.

Στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τους υποδέχθηκε ο Ηγούμενος π. Ιωσήφ και ο Πανοσιολογιότατος π. Λουκάς, ο οποίος έκανε την ξενάγηση στη δική τους γλώσσα.

Στόλισαν με όμορφες μελωδίες το νησί παίζοντας καθημερινά σε διάφορα σημεία. Την Τρίτη βράδυ έπαιξαν μουσική στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου για όλο τον κόσμο.

Στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο ξενοδοχείο SKIATHOSPALACE, το οποίο πρόθυμα ανέλαβε και την φιλοξενία τους,

20841~1παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης μαζί με Δημοτικούς Συμβούλους και έγινε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Το τελευταίο βράδυ της παραμονής τους, παρέθεσε δείπνο για όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής της πόλης BadLiebenzell, ο Επίτιμος Πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσσαλία κ. Γ. Παπαρίζος.

Η επίσκεψη αυτή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της πόλης BadLiebenzell της Γερμανίας στη Σκιάθο επισφράγισε τις φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πόλεις αποδεικνύοντας ότι πάνω και πέρα από τους ψυχρούς υπολογισμούς και ανθρώπινους ορθολογισμούς, μπορεί να υπερισχύσει η ζεστή, φιλική και εγκάρδια επικοινωνία στους ανθρώπους, όταν τον δρόμο τον δείχνει η καρδιά.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή