ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜOΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                                                       Σκιάθος, 26 -9-2019

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ                                                                                                  Aρ.πρωτ. 8825        

ΓΡ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΛΑΛΑ

ΤΗΛ.2427350137

Mail:.                

                       ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».

3. Τις διατάξεις των άρθρων 11-17 του Ν.3584/2007

4.Την αρ.55/74802/29-12-2010 ερμηνευτική εγκύκλιο του τμήματος προσωπικού ΟΤΑ της Γενικής Διεύθυνσης Τ.Α. του Υπουργείου Εσωτερικών ,Αποκεντρωμένης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ,όπου διευκρινίζεται πως για την πρόσληψη ατόμων στις θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών δεν απαιτείται η πρόβλεψη των θέσεων αυτών στον ΟΕΥ του Δήμου ,γιατί συνίσταται απευθείας από τον νόμο.

5. Το άρθρο 213 του Ν. 4555/2018 «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Εμβάθυνση της Δημοκρατίας - Ενίσχυση της Συμμετοχής - Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των Ο.Τ.Α. [Πρόγραμμα «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι»] σύμφωνα με το οποίο η παρ. 1 του άρθρου 163 του ν. 3584/2007 (Α' 143) αντικαθίσταται ως εξής: « Σε κάθε δήμο συνιστώνται θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών, συνολικού αριθμού ίσου με τον αριθμό των Αντιδημάρχων του δήμου, σύμφωνα με το άρθρο 59 του ν. 3852/2010» .

6.Το γεγονός ότι στον Δήμο Σκιάθου, σύμφωνα με τα ανωτέρω ,μπορούν να ορισθούν τέσσερις ( 4 ) θέσεις Ειδικών Συμβούλων ή Ειδικών Συνεργατών ή Επιστημονικών Συνεργατών, συνολικού αριθμού ίσου με τον αριθμό των Αντιδημάρχων του δήμου, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη .

7.Την αρ.8045/427/3-9-2019 Απόφαση του Δημάρχου Σκιάθου διατήρησης του ειδικού συνεργάτη κου Τασιόπουλου Νικόλαου του Αποστόλου ,ΠΕ Φυσικής Αγωγής από 1η Σεπτεμβρίου και εφεξής.

8.Την ανάγκη πλήρωσης των τριών (3) θέσεων Ειδικών Συνεργατών του Δημάρχου για την παροχή βοήθειας σε ειδικά θέματα που απασχολούν τις οργανωτικές μονάδες του Δήμου, τη συστηματική παρακολούθηση στον τομέα δραστηριότητας του και κάθε άλλη εργασία που θα τους ανατίθεται από τον Δήμαρχο.

                                                           ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ

την πλήρωση τριών   (3) θέσεων Ειδικών Συνεργατών του Δημάρχου Σκιάθου (βάσει του άρθρου 163 του Ν. 3584/2007), των παρακάτω κλάδων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ,η διάρκεια της οποίας δε θα υπερβαίνει τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου εντός της οποίας θα προσληφθούν:

1)Μία (1) θέση ΠΕ Οικονομολόγου ,που θα συνεπικουρεί το έργο του Δημάρχου παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και διατυπώνοντας εξειδικευμένες γνώμες σε οικονομικά και φοροτεχνικά θέματα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

α.-Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν.3584/2007 (άρθρα 11-17).Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986,στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται.

β.- Πτυχίο οικονομικών επιστημών ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Θα εκτιμηθεί επιπλέον η επαγγελματική απασχόληση και εμπειρία σε επιχειρήσεις/εργοστάσια/εταιρείες.

2)Μία (1) θέση ΠΕ Αρχιτεκτόνων :Αντικείμενο της απασχόλησης θα είναι η επιτελική και συμβουλευτική δράση για ωρίμανση, δημοπράτηση δημόσιων συμβάσεων. Επίσης ο προγραμματισμός και οι προτάσεις για τη σύνταξη πολεοδομικών και χωροταξικών μελετών, αστικές αναπλάσεις, διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογικοί χώροι κλπ. Συνεπικουρία εργασιών γραφείου και εργασιών πεδίου των διαφόρων φυσικών αντικειμένων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

α.-Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν.3584/2007 (άρθρα 11-17).Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986,στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται.

β.-Πτυχίο ή δίπλωμα Αρχιτέκτονα Μηχανικού ΑΕΙ .

γ.-Άδεια άσκησης επαγγέλματος Μηχανικού αντίστοιχης ειδικότητας του τίτλου σπουδών.

δ.-Ειδίκευση σε επιστημονικό ή επαγγελματικό τομέα των ανωτέρω αναφερόμενων αρμοδιοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποδεικνύεται με αξιόλογη επιστημονική ενασχόληση (δημοσιεύσεις, συμμετοχή σε συνέδρια, ομάδες εργασίας κ.λπ.) ή αξιόλογη επαγγελματική απασχόληση ή επαρκείς γνώσεις και σημαντική εμπειρία, ανάλογη με τα αντικείμενα απασχόλησης. Επίσης, η ειδίκευση αυτή μπορεί να αποδεικνύεται και από την ιδιότητα των προσλαμβανομένων ως επαγγελματιών ειδικής εμπειρίας.

Θα εκτιμηθούν επιπλέον η καλή γνώση ξένης γλώσσας, η εμπειρία σε μελέτες και επιβλέψεις κτιριακών έργων, πολεοδομικές μελέτες – αναπλάσεις, ανάδειξης αρχαιολογικών μνημείων και διατηρητέων κλπ.

3) Μία (1) θέση ΠΕ Φιλολόγων :θα συνεπικουρεί το έργο του Δημάρχου σε θέματα συντονισμού των κοινωνικών επαφών του, οργάνωσης και προγραμματισμού των γραπτών και λοιπών επικοινωνιών, σύνταξης των δελτίων τύπου . Ο/Η ενδιαφερόμενος/η χρειάζεται να αναπτύξει την ικανότητα παρακολούθησης των ημεδαπών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων συγκεντρώνοντας στοιχεία και υποβάλλοντας τον φάκελο δικαιολογητικών για την ένταξη του Δήμου σε αυτά.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα:

α.- Τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν.3584/2007 (άρθρα 11-17).Για τα γενικά προσόντα διορισμού απαιτείται χωριστή από την αίτηση υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του ν.1599/1986,στην οποία να δηλώνεται ότι πληρούνται.

β.-Πτυχίο ή δίπλωμα Φιλοσοφικού Τμήματος Φιλοσοφικής Σχολής ή Φιλολογίας ή Ελληνικής Φιλολογίας ή Ιστορίας και Αρχαιολογίας ή Ιστορίας και Εθνολογίας ή Ιστορίας − Αρχαιολογίας − Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (με κατεύθυνση Ιστορίας ή Αρχαιολογίας) ή Ιστορίας ή Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας ή Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής ή Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών ή Φιλοσοφίας ή Φιλοσοφίας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (Πατρών) ή Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών (Πελοποννήσου) Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή ισότιμα πτυχία αντίστοιχης ειδικότητας της αλλοδαπής.

γ .-Καλή γνώση ξένης γλώσσας .

δ.-Πιστοποίηση γνώσης Η/Υ.

Η εμπειρία αποδεικνύεται ως εξής:

Για μεν τους μισθωτούς, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου, κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986, στην οποία να δηλώνονται ο εργοδότης, το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας .

Οι μισθωτοί του δημοσίου τομέα, μπορούν, εναλλακτικά, αντί της υπεύθυνης δήλωσης να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα, από την οποία να προκύπτουν το είδος και η χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

Για δε τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωριστή από την αίτηση, υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986 για το είδος και την χρονική διάρκεια της εξειδικευμένης εμπειρίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατέχουν τα γενικά και τυπικά προσόντα διορισμού ,τα οποία θα δηλωθούν με υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 :

-Να έχουν την Ελληνική ιθαγένεια ή την ιθαγένεια της Χώρας που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) (άρθρο 12 του Ν. 3584/2007)

-Να έχουν συμπληρώσει το κατώτατο όριο ηλικίας διορισμού (21ο έτος) (άρθρο 13 του Ν. 3584/2007).

-Να είναι υγιείς (άρθρο 14 του Ν. 3584/2007).

-Προκειμένου για άνδρες, να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί από αυτές νόμιμα (άρθρο 15 του Ν. 3584/2007).

-Να μην έχουν ποινική καταδίκη, στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση (άρθρο 16 του Ν. 3584/2007).

-Να μην έχουν απολυθεί από άλλη θέση για πειθαρχικούς λόγους (άρθρο 17 του Ν.3584/2007).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν, εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από  27 /9/2019 έως 3/10/2019, στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Σκιάθου, (Δημαρχείο Σκιάθου Ταχ. Δ/νση: Νικοτσάρα 12 - Τ.Κ. 37002 Σκιάθος), τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Οι αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικώς, για να γίνουν δεκτές ως εμπρόθεσμες, πρέπει να έχουν ταχυδρομηθεί εντός της ταχθείσας προθεσμίας. Στην περίπτωση αυτή λαμβάνεται υπόψη ως αποδεικτικό στοιχείο της αποστολής, η σφραγίδα του ταχυδρομείου επί του φακέλου της αποστολής.

Η πλήρωση των τριών (3) θέσεων των Ειδικών Συνεργατών θα ενεργηθεί ,ύστερα από τη δημόσια γνωστοποίηση μέσω του Τύπου, με απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος και θα προσλάβει τα πρόσωπα που είναι, κατά την κρίση του, κατάλληλα. Η απόφαση του Δημάρχου θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και η πρόσληψη θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή ειδικής σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Οι Ειδικοί συνεργάτες, δεν παρεμβάλλονται στην οργανωτική και βαθμολογική κλίμακα, ούτε οι θέσεις τους έχουν αντιστοιχία με τις θέσεις της κλίμακας αυτής. Υπόκεινται απευθείας στην ιεραρχική εξάρτηση του οικείου Δημάρχου, για την επικουρία του οποίου έχουν προσληφθεί. Δεν ασκούν αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής και παρέχουν συμβουλές και διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώμες, γραπτά ή προφορικά, για το συγκεκριμένο τομέα δραστηριοτήτων του Δήμου, τον οποίο έχουν οριστεί να εξυπηρετήσουν. Το συμβουλευτικό τους έργο απευθύνεται προς τον Δήμαρχο.

Οι αποδοχές των Ειδικών Συνεργατών, καθορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. Στην πράξη πρόσληψης θα γίνει σχετική μνεία για την εξασφάλιση της πίστωσης για την μισθοδοσία των εν λόγω θέσεων των Ειδικών Συνεργατών.

Η Σύμβαση εργασίας των Ειδικών Συνεργατών, λύεται με τον θάνατο, την έκπτωση, την παραίτηση, την καταγγελία της ή την πάροδο των πέντε (5) ημερών από την αποχώρηση του Δημάρχου, εφόσον οι αντικαταστάτες τους δεν εκδηλώσουν με πράξη τους την συγκατάθεσή τους για τη διατήρησή τους.

   Η απόλυση λόγω καταγγελίας της σύμβασης ή η αποδοχή της παραίτησης ενεργείται με απόφαση Δημάρχου, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η απόφαση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο μέσα σε είκοσι (20) ημέρες από την δημοσίευσή της.

Στην περίπτωση της έκπτωσης του Ειδικού Συνεργάτη ή της αποχώρησης του Δημάρχου, η λύση της εργασιακής σχέσης θα επέλθει αυτοδίκαια αζημίως για τον Δήμο, η δε σχετική πράξη έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα.

Η παρούσα αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου, στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και θα δημοσιευτεί σε μία εφημερίδα ημερήσιας κυκλοφορίας του Ν. Μαγνησίας.

 

                                                                                                                     Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                  

                                                                                                            ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π.ΤΖΟΥΜΑΣ

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή