ΛΟΓΟ
Ο
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

στο 1st Sfairopoulos Basketball Camp Skiathos

 Pap sbcs

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας Κώστας Παπανικολάου ήταν ο σημερινός προσκεκλημένος στο 1st Sfairopoulos Basketball Camp Skiathos και με την παρουσία του προκάλεσε ενθουσιασμό σε όλα τα νέα παιδιά!

Pap dimarxos«Ο Κώστας είναι πρότυπο για όλα τα παιδιά, με τον χαρακτήρα, το ήθος και την εργατικότητά του. Νομίζω ότι όλοι εμείς οι προπονητές θα θέλαμε να έχουμε όχι έναν, αλλά 12 παίκτες σαν τον Κώστα στις ομάδες μας. Βγάζει τέτοια ενέργεια στο γήπεδο, που κανείς από τους συμπαίκτες του δεν μπορεί ποτέ να χαλαρώσει και το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα βάζει μπροστά την ομάδα και όχι τον εαυτό του. Χαίρομαι πολύ που έχουμε συνεργαστεί και ακόμη περισσότερο που ήρθε στο καμπ και μας τιμά με την παρουσία του, παρά το βαρύ πρόγραμμά του», είπε μεταξύ άλλων ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος παρουσιάζοντας τον Κώστα Παπανικολάου στα παιδιά του καμπ.

«Είστε πάρα πολύ τυχεροί που αυτό το καμπ γίνεται στη Σκιάθο, με έναν προπονητή Ευρωλίγκα που έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του και με ένα τιμ προπονητών που έχουν να σας προσφέρουν και να σας διδάξουν πολλά. Pap dimarxos proedrosΜεγάλωσα σε μία επαρχιακή πόλη, στα Γρεβενά και ποτέ δεν είχα την ευκαιρία να έρθει κάποιος και να μου εξηγήσει από κοντά ορισμένα πράγματα για το άθλημα που αγαπούσα και εσείς το έχετε μπροστά σας και σας το δίνουν με αγάπη αυτοί οι άνθρωποι», τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο Κώστας Παπανικολάου και στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις είπε…

Για την σημασία της οικογένεια…

«Η οικογένεια είναι πολύ βασικό στοιχείο. Όλοι οι άνθρωποι που είναι στο στενό οικογενειακό σας κύκλο, θα είναι αυτοί που θα σας στηρίζουν πάντα έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Μέσα από αυτές τις γραμμές όμως, η οικογένειάς σας θα είναι οι προπονητές σας, γιατί θα είναι αυτοί που θα θέλουν πάντα το καλύτερο για σας».

pap awardΓια την σχέση του με τον Ολυμπιακό και τους στόχους της ομάδας…

«Είμαι στον Ολυμπιακό πολλά χρόνια και οι σχέσεις που έχω δημιουργήσει με τους ανθρώπους της ομάδας, με συμπαίκτες μου που παίζουμε πολλά χρόνια μαζί, αλλά και με τον κόσμο της ομάδας, με κάνουν να νιώθω πολύ όμορφα. Ο Ολυμπιακός έχει δημιουργήσει έναν κορμό παικτών τα τελευταία χρόνια κι αυτό δεν έχει γίνει κατά τύχη, αλλά με πρόγραμμα και ήδη η ομάδα έχει κάνει πολύ σημαντικές κινήσεις για την επόμενη χρονιά. Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα πολύ καλό επίπεδο και οργανωτικά και αγωνιστικά και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να κοιτάει ψηλά για όλα τα επόμενα χρόνια που έρχονται».

Pap proponitesΓια τις αντιδράσεις του μετά από την κατάκτηση ή την απώλεια της Ευρωλίγκα…

«Έτσι είναι ο αθλητισμός. Είναι πολύ λεπτή η γραμμή μεταξύ της επιτυχίας και της αποτυχίας. Όταν κερδίσαμε την Ευρωλίγκα με το καλάθι του Πρίντεζη στο τελευταίο δευτερόλεπτο, σαν να έπεσε μαύρο στη συνέχεια και δεν θυμόμουν τίποτα. Είδα τις φάσεις μετά για να θυμηθώ τι είχε γίνει. Φέτος ήρθε ή ήττα με αντίστοιχο τρόπο από το καλάθι ενός φοβερού παίκτη, του Γιουλ και εκείνη η εβδομάδα που ακολούθησε ήταν η πιο δύσκολη της σεζόν. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ. Και είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να χάνεις και να προχωράς ώστε να επιστρέψεις και να γίνεις καλύτερος διεκδικώντας μεγαλύτερους στόχους».

Για το ΝΒΑ…

«Έζησα αυτό το όνειρό και δεν το μετανιώνω. Είναι πολύ ωραίο για έναν αθλητή να παίζει απέναντι στους πιο δυνατούς και στους καλύτερους. Κι αν γυρνούσα το χρόνο πίσω πάλι το ίδιο θα έκανα. Είδα πράγματα που είναι πολύ σημαντικά για τη νοοτροπία ενός αθλητή και αυτό μου έκανε καλό».

Sfairopoulos pap1Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που είχε ποτέ…

«Ήμουν στο Ντένβερ και είχε τραυματιστεί ο Γκαλινάρι που ήταν το βασικό τριάρι. Ο προπονητής μου είπε ότι θα πρέπει να μαρκάρω τον Λεμπρόν Τζέιμς, αλλά μου είπε πως είχαν αποφασίσει να μην δώσουν βοήθειες, οπότε έπρεπε να πάω μόνος μου σε μαν του μαν άμυνα. Όταν πήγα στο σπίτι μου, προσπαθούσα να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω. Σκέφτηκα ότι θα είναι προτιμότερο να του δώσω τα σουτ, οπότε όταν ξεκίνησε το παιχνίδι και ήταν έξω από το τρίποντο τον μάρκαρα με μία απόσταση. Ξεκίνησε με 4/4 τρίποντα και με διέλυσε….»

Ο Κώστας Παπανικολάου είχε για όλους τους νικητές των διαγωνιστικών παιχνιδιών της σημερινής ημέρας από μία υπογεγραμμένη φανέλα του για δώρο, ενώ με υπομονή και χαμόγελο υπέγραψε αυτόγραφα σε όλα τα παιδιά!

Με τον Κώστα Παπανικολάου, ολοκληρώθηκε η παρουσία επίσημων προσκεκλημένων στο 1st Sfairopoulos Basketball Camp Skiathos. Το Σάββατο 1η Ιουλίου, με τα διαγωνιστικά παιχνίδια και την ανάδειξη των κορυφαίων θα κλείσει η πρώτη σεζόν του καμπ, το οποίο πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, με τη συνδιοργάνωση του ΔΟΑΠΝ Δήμου Σκιάθου και του Γ.Σ. Σκιάθου, την οργανωτική επιμέλεια της No Easy Way και την ευγενική χορηγία των

Sfairopoulos papEUROBANK

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

DOLPHINS INNOVATIVE TOURISM COMPANY

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.

ΑΥΡΑ

SEAJETS

TRACE ‘N CHASE

SKIATHOS PALACE HOTEL

Χορηγός επικοινωνίας: www.Skiathoslife.gr

 

PLAY the game – Join the CAMP

Για συνεχή ενημέρωση ακολουθήστε μας στα social media

Facebook: Sfairopoulos Basketball Camp

Instagram: https://www.instagram.com/sbcs_2023/        

Twitter: https://twitter.com/SBCS2023    

Tik Tok: //www.tiktok.com/@_sbcs_">https://www.tiktok.com/@_sbcs_>

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή