adm33
adm1Το Σάββατο 17 Iουνίου 2023 στις 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, ο Δήμος Σκιάθου διοργάνωσε εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου φωτισμού στις θέσεις Παλιό Λιμάνι και Πλάκες της Σκιάθου, θέλοντας να τιμήσει όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του σημαντικού έργου φωτισμού στις πλέον προβεβλημένες περιοχές της Σκιάθου. Τιμώμενα πρόσωπα ήταν η διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ, η οποία εκπόνησε την μελέτη του έργου και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης, με απόφαση του οποίου χρηματοδοτήθηκε το έργο φωτισμού.

adm2“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμού Ελευθερία Ντεκώ για την τιμητική συνεργασία για τον Δήμο μας, τον ΑΔΜΗΕ και ιδιαίτερα τον Πρόεδρό του Μανούσο Μανουσάκη που για μια ακόμη φορά, μετά την εκπόνηση της μελέτης αναστήλωσης του εμβληματικού κτηρίου Μπούρτζι, ανταποκρίθηκε στο νέο αίτημα του Δήμου για την εφαρμογή της μελέτης φωτισμού. Θα ήθελα, ακόμη, να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, για την έγκριση της συνεργασίας με τον γραφείο της Ελευθερίας Ντεκώ, τον Λιμενάρχη Σκιάθου, Νικόλαο Κατσάμπα, για τη συνεργασία, την υπάλληλο του Λιμενικού Ταμείου, Χρυσούλα Στύλλα, για την τεχνική βοήθεια σχετικά με την συμβασιοποίηση της συνεργασίας, τους εργαζόμενους στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Αντώνη Λάζο, Μανώλη Ναούμ, Αντώνη Χαλκιά, Σάκη Κοντογιώργο, Μάρκο Καριοφύλλη, τον συνεργάτη της ΔΕΥΑΣ Σωτήρη Καριοφύλλη, που εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο σε δύσκολες συνθήκες για την τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, και τους Γεωργία Μυγδαλάκη, Μιχάλη Κωσταρά και Βασίλη Μυγδαλάκη για την αποτύπωση των θέσεων των φωτιστικών. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο, που αναβαθμίζει αισθητικά δυο σημαντικά τοπόσημα της Σκιάθου”, δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας.

adm4"Είναι μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε και πάλι στη Σκιάθο, περίπου ένα χρόνο μετά από τα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης του νησιού με το ηπειρωτικό σύστημα της χώρας, αυτή τη φορά για να εγκαινιάσουμε τον νέο οδοφωτισμό στο Παλιό Λιμάνι και τις Πλάκες, ένα έργο που πραγματοποίησε ο Δήμος Σκιάθου με την χρηματοδότηση του ΑΔΜΗΕ, σε μελέτη της εξαιρετικής σχεδιάστριας φωτισμού Ελευθερίας Ντεκώ. Τόσο με το έργο αυτό που «φωτίζει» τον παραδοσιακό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά σημαντικών τοποσήμων της Σκιάθου όσο και με την προηγούμενη χορηγία μας για τις μελέτες αποκατάστασης του ιστορικού κτηρίου στο ‘Μπούρτζι’, ευελπιστούμε ότι συμβάλλουμε στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού. Ευχαριστώ θερμά την κ. Ντεκώ για την καλαίσθητη, όπως πάντα, δουλειά της, καθώς και τον Δήμο Σκιάθου και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Τζούμα, με τον οποίο έχουμε χτίσει μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης αυτά τα χρόνια, για την υποδειγματική -και αυτή τη φορά- συνεργασία μας”, δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης.

adm6“Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση να βρίσκομαι στη Σκιάθο για να γιορτάσουμε μαζί τον νέο φωτισμό, χαρά γιατί υλοποιήθηκε με επιτυχία ένα έργο που ομορφαίνει το Παλιό Λιμάνι και τις Πλάκες, ένα έργο που μας συγκινεί γιατί βάλαμε και εμείς ένα λιθα- ράκι, να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο του τόπου. Είναι ένα από τα έργα του γραφείου που το αγκαλιάσαμε από την αρχή με αγάπη όχι μόνο γιατί η Σκιάθος είναι ένας τόπος μοναδικής ομορφιάς και η γενέτειρα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, αλλά γιατί μας ενέπνευσε για την αγάπη για τον τόπο του ο ίδιος ο δήμαρχος, για μένα ήταν θαυμάσιο να γνωρίσω έναν άνθρωπο που αγαπούσε ειλικρινά τον τόπο του. Δεν θα ήθελα να σας κουράσω με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φωτισμού, θα ήθελα να επισημάνω, πως επελέγησαν φωτιστικά σώματα τελευταίας τεχνολογίας led, για να αποδίδουν τα σωστά επίπεδα φωτισμού και να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας, επίσης, κάτι πάρα πολύ σπουδαίο είναι ότι τα φωτιστικά είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό υλικό που έχει πάρα πολύ μεγάλη αντοχή στο χρόνο και κυρίως σε συνθήκες από τη γειτνίαση σε θαλασσινό νερό, μεγάλη αντοχή στη φθορά και στη διάβρωση, η αισθητική των φωτιστικών σωμάτων ακολουθεί τις λιτές παραδοσιακές γραμμές του φαναριού έτσι ώστε να εντάσσεται στο παραδοσιακό στιλ αλλά χωρίς να βλέπει κανείς κάτι ετεροχρονισμένο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή και την εμπιστοσύνη τον Δήμαρχο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ”, δήλωσε η Ελευθερία Ντεκώ.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή