DSC 0316 αντίγραφοΟ Δήμος Σκιάθου διοργανώνει το Σάββατο 17 Iουνίου 2023 στις 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου φωτισμού στις θέσεις Παλιό Λιμάνι και Πλάκες της Σκιάθου,
θέλοντας να τιμήσει όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του σημαντικού έργου φωτισμού στις πλέον προβεβλημένες περιοχές της Σκιάθου. Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Μάνος Μανουσάκης, Πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ,
 και η Ελευθερία Ντεκώ.
Βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η αισθητική αναβάθμιση και η αίσθηση ασφάλειας του πολίτη. Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Σκιάθου η συνεργασία με την κορυφαία σχεδιάστρια φωτισμού, με την υπογραφή της «παγκόσμιας» Ελευθερίας Ντεκώ το υψηλό αποτέλεσμα ήταν δεδομένο. Χάρη στην πολύ σημαντική χορηγία του ΑΔΜΗΕ, επιτεύχθει η ανάδειξη σημαντικών τοπόσημων του νησιού.

Η μελέτη του σημαντικού αυτού έργου εκπονήθηκε από τη διεθνώς καταξιωμένη σχεδιάστρια φωτισμού, Ελευθερία Ντεκώ, για λογαριασμό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου βάσει της με αρ.πρωτ. 56/2022 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου.

Το συνολικό προϋπολογισμό υλοποίησης της μελέτης ύψους 95.000€ ανέλαβε ο ΑΔΜΗΕ μετά από αίτημα του Δήμου.

DSC 0377 αντίγραφοΣτο πλαίσιο του μεγάλου ενεργειακού έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Δήμος Σκιάθου έχει αναπτύξει εξαιρετική συνεργασία με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος έχει καλύψει σημαντικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, όπως τη χρηματοδότηση της μελέτης αναστήλωσης του εμβληματικού κτηρίου Μπούρτζι.

Η Ελευθερία Ντεκώ, σχεδιάστρια φωτισμού από το 1990, έχει σχεδιάσει τον φωτισμό της Ακρόπολης για τον οποίο κέρδισε το μεγάλο βραβείο φωτιστικού σχεδιασμού LIT Design Award για το 2021 και το 2024 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, ως Διευθύντρια και Σχεδιάστρια φωτισμού στις τελετές έναρξης και λήξης για τις οποίες της απονεμήθηκε το βραβείο Emmy, στην κατηγορία Outstanding Direction στην 57η τελετή της Academy of Television Arts and Sciences.  Έχει σχεδιάσει τον φωτισμό σε περισσότερες από 450 παραστάσεις για θέατρο, μουσική και χορό, όπερα και εικαστικές εγκαταστάσεις, για τις οποίες έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, διακρίσεις και βραβεία. Μεταξύ άλλων της απονεμήθηκε ο τίτλος «Γυναίκα Καλλιτέχνης της Χρονιάς 2009» για τη συμβολή της στο θέατρο και τις τέχνες γενικότερα. Από το 2005 είναι Επίκουρη καθηγήτρια στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου διδάσκει «Θεατρικό Φωτισμό». Πρωτοπόρος της τέχνης του φωτισμού στην Ελλάδα, έχει πει σε συνέντευξή της για το φως αλλά και για το σκοτάδι: "Όπως στη μουσική οι παύσεις παίζουν ουσιαστικότατο ρόλο, έτσι και στον φωτισμό, η σκιά και το σκοτάδι είναι πολύ σημαντικά".

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή