wtm
Δυναμική ήταν η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ, με δύο
booths στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση της Ευρώπης, την World Travel Market (WTM), στο εκθεσιακό κέντρο EXCELL του Λονδίνου το διάστημα 7 έως 9 Νοεμβρίου 2022. Τον Δήμο εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός, ενώ συμμετείχαν, επίσης με δικό τους booth το τουριστικό γραφείο Dolphins of Skiathos και τα Ξενοδοχεία Skiathos Palace και Αλκυών. wtm22Έντονη ήταν η παρουσία των επιχειρηματιών της Σκιάθου, μεταξύ αυτών, ο Μάκης Κουκουλάκης Δημοτικός Σύμβουλος και ιδιοκτήτης των Philian Hotels, o Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου, ο Πέτρος Δερβένης του ξενοδοχείου Skiathos Palace, ο Τάσος Τάνας του Gats Travel, κ.α. Σημαντικές ήταν οι συναντήσεις του Δήμου με επιτελικά στελέχη των αεροπορικών εταιρειών Jet2 και TUI, αναφορικά με δράσεις συνδιαφήμισης και καμπάνια προβολής για το 2023 σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας, με την Jet2, αλλά και τη νεά συνεργασία με την TUI, από την πλευρά της δημοτικής αρχής τονίστηκε η ανάγκη της επέκτασης του προγράμματος των εταιρειών τον Οκτώβριο. Σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις με στελέχη του τουριστικού ομίλου Kon Tiki της Σερβίας, και των τουριστικών ομίλων ISSTA και Flying Carpet του Ισραήλ για δράσεις προβολής. Με σκοπό τη συνεργασία με το διεθνές διαδικτυακό μέσο Expedia, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με στελέχη της Expedia, για πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει διαφημιστική καμπάνια που θα στοχεύσει σε χρήστες που δείχνουν ενδιαφέρον για να ταξιδέψουν στη Σκιάθο και να οδηγηθούν τελικά να κάνουν κράτηση.
wtm1
Από τον περασμένο Ιούνιο ο ΕΟΤ έχει εγκρίνει καμπάνια διαφήμισης ύψους 1.000.000,00 ευρώ με την
Expedia. Στο πλαίσιο της έκθεσης το γραφείο του ΕΟΤ στο Ηνωμένο Βασίλειο διοργάνωσε την εκδήλωση των πρώτων Greek Travel Awards, την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, όπου η Σκιάθος έχει προταθεί στην κατηγορία Best Sailing Destination, όπου επτά Βρετανοί Tour Operators επικοινώνησαν την ψηφοφορία για τα Greek Travel Awards στο πελατολόγιο τους που έχει επισκεφθεί πρόσφατα την Ελλάδα. Την δεύτερη μέρα της έκθεσης, 8 Νοεμβρίου, στο περίπτερο του ΕΟΤ παρουσιάστηκε η πλατφόρμα sustainable Greece, https://sustainablegreece.co.uk, όπου στην κατηγορία sustainable initiatives έχει συμπεριληφθεί η πρωτοβουλία του Δήμου, που αφορά στην πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα, στις παραλίες Κουκουναριές, Αγία Ελένη, Αγία Παρασκευή και Μεγάλη Άμμος. Σημαντική ήταν και η συνάντηση με τον Luís Araújo Πρόεδρο του European Travel Commission ETC-Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τουρισμού ( www.visiteurope.com), με στόχο τη συνεργασία για δράσεις προβολής. wtm11Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Τουρισμού, ιδρύθηκε το 1948, με έδρα τις Βρυξέλλες, Τα μέλη του αποτελούνται από 35 εθνικούς τουριστικούς οργανισμούς. Η κύρια δραστηριότητά του είναι η διαφήμιση και η προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη. Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με τον Οργανισμό Common Seas για το πρόγραμμα Clean Blue Promise, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Jo Royle, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Common Sea, η οποία βρέθηκε στην έκθεση για την υπογραφή μνημονίου μεταξύ του Οργανισμού και του Υπουργείου Τουρισμού για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα καταλύματα της Ελλάδας μέσω του προγράμματος PlasTICK.wtm333
  «Η έκθεση 
WorldTravel Market είναι από τις κορυφαίες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για τη Βρετανική αγορά και είναι πράγματι πολύ ευχάριστο που υπήρχε εκπροσώπηση της Σκιάθου από διαφορετικούς φορείς, οι οποίοι έχουν κοινό στόχο. Για να επιτύχει όλη αυτή η προσπάθεια χρειάζεται η συνεργασία όλων, του Δήμου, των ξενοδόχων και των τουριστικών πρακτόρων. Θα συνεχίσουμε με αυτή τη δυναμική και σε αυτό το κλίμα συνεργασίας και συνέργειας προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, για τη στρατηγικής σημασίας συνεργασία με τον Δήμο, που έχει επιφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στη δυναμική του προορισμού, την Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασίλειου και Ιρλανδίας, Ελένη Σκαρβέλη, για την πολύτιμη υποστήριξη και την εξαιρετική συνεργασία.» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας.

FaLang translation system by Faboba