7F3827D9 25BC 430F BC26 E3B6BC406C9CΞεκίνησε η συνεργασία του Δήμου Σκιάθου με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού,, με σκοπό την παροχή τεχνικής βοήθειας για την αξιολόγηση των επιπτώσεων της πανδημίας στον τουρισμό του νησιού και την παροχή υποστήριξης για τον σχεδιασμό και την στρατηγική που χρειάζεται να ακολουθήσει με στόχο την ανάκαμψη. Στην πρώτη υβριδική συνάντηση (δια ζώσης και διαδικτυακά), που πραγματοποιήθηκε στις 8 Απριλίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Σκιάθου «Μπούρτζι» συμμετείχαν η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εξέφρασε την ισχυρή υποστήριξη του Υπουργείου και τόνισε πώς “Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική συνεργασία για τον Δήμο Σκιάθου αλλά και ένα παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους Δήμους για την παροχή ουσιαστικής τεχνικής βοήθειας από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο αυτό το απαιτητικό εγχείρημα που γίνεται πρώτη φορά μεταξύ ελληνικού Δήμου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.»

Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του προγράμματος, Senior Project Specialist του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Νικόλαος Γκολφινόπουλος, «Το πρόγραμμα Τεχνικής Βοήθειας που ετοιμάσαμε θα στηρίξει την τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου στον τομέα του Μάρκετινγκ και της Προώθησης αλλά και σε ένα πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο μέρος του τοπικού τουριστικού οικοσυστήματος - τους κατοίκους της Σκιάθου. Εστιάζουμε στην αειφορία του νησιού με τον επαναπροσδιορισμό των στόχων της Στρατηγικής Μάρκετινγκ βάσει των νέων και συνεχώς εναλλασσόμενων τάσεων στις αγορές. Συγχρόνως, πάμε κι ένα βήμα παρακάτω, υλοποιώντας την Έρευνα Κατοίκων για να αναγνωρίσουμε τις απόψεις και τις στάσεις τους σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη της Σκιάθου, το πώς αυτή τους επηρεάζει κοινωνικοοικονομικά, καθώς και να εξετάσουμε τρόπους, μηχανισμούς και μεθόδους έτσι ώστε οι κάτοικοι να ενταχθούν περισσότερο στην διαδικασία λήψης αποφάσεων της τουριστικής ανάπτυξης διότι είναι από τα σημαντικότερα ενδιαφερόμενα μέρη του προορισμού».
65FB2208 3366 458C BF0D AE7E7EE847BA
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν, μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου, εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού της Σκιάθου, όπως η Ένωση Ξενοδόχων, η Ένωση Ενοικιαζομένων Δωματίων, τουριστικά γραφεία, συμμετέχει ακόμα το Υπουργείο Τουρισμού, τα γραφεία του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου, Γαλλίας, Ιταλίας, Ρουμανίας και Ισραήλ, η Fraport, η Aegean Airlines, η Skyexpress, η Marketing Greece, εκπρόσωποι των τουριστικών ομίλων του εξωτερικού όπως η jet2, η Transavia, η Aerotravel, η easyjet.

«Ο Δήμος Σκιάθου είναι ο πρώτος δήμος της χώρας, που συνάπτει σύμφωνο συνεργασίας τεχνικής υποστήριξης με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Πρόκειται για μια τιμητική και σπουδαία συνεργασία με θέμα την τουριστική ανάκαμψη της Σκιάθου από τις συνέπειες της πανδημίας του COVID-19. Η συνεργασία αυτή μετά από μία προσπάθεια πολλών μηνών και μετά από συνεχή την επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπουργεία έχει αρχίσει να υλοποιείται. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για τη συμμετοχή την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, τον Senior Project Specialist του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Νικόλαο Γκολφινόπουλο, τα γραφεία του ΕΟΤ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ρουμανίας,του Ισραήλ, φορείς και εκπροσώπους του τουρισμού της Σκιάθου και αεροπορικές εταιρείες και τουριστικοί όμιλοι του εξωτερικού» δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθο, Θοδωρής Τζούμας.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή