AWC
AWC3Ο Δήμος Σκιάθου διακρίθηκε στα
Best City Awards 2022, κερδίζοντας το βραβείο «Το 1ο Ελληνικό Voluntary Local Review» στην κατηγορία Βιώσιμη Ηγεσία. Στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρευρέθη o Δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, προκειμένου να παραλάβει το βραβείο του Δήμου. Τα Best City Awards τα μοναδικά βραβεία που επιβραβεύουν την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις ελληνικές πόλεις ανέδειξαν την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στη Θεατρική Σκηνή | Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τους νικητές, σε μια ολοζώντανη covid free Τελετή Απονομής με τη συμμετοχή των νικητών, των μελών της Κριτικής Επιτροπής, εκπροσώπων Δημοσίου και επιχειρήσεων, καθώς και δημοσιογράφων.

Best City Awards 2022 που διοργανώνει η Boussias, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, για 5η χρονιά ανέδειξαν κορυφαίες πρακτικές και λύσεις της χρονιάς που πέρασε, μιας χρονιάς εξαιρετικά δύσκολης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπου δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων. Παρ’ όλα αυτά, η Αυτοδιοίκηση με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, απάντησαν στις προκλήσεις της χρονιάς και απέδειξαν ότι με ευελιξία, καινοτομία και εμπιστοσύνη μπορούν να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα.

 AWC2Ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Δημήτρης Παπαστεργίου (Πρόεδρος ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Τρικκαίων), στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα σε όλους τους Δημάρχους και τους συνεργάτες τους που απέσπασαν διακρίσεις στα βραβεία, δηλώνοντας με την ευκαιρία «Ο ιός covid-19 ήρθε, απείλησε, αλλά τον αντιμετωπίσαμε. Η Αυτοδιοίκηση χρησιμοποίησε κάθε διαθέσιμη δυνατότητα, ανοίγοντας και νέους δρόμους. Σταθήκαμε δίπλα στον πολίτη, καινοτομήσαμε, βρήκαμε λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αξιοποιήσαμε το ανθρώπινο δυναμικό, στηριχθήκαμε στην εμπειρία των υπαλλήλων, ανοιχθήκαμε στην κοινωνία, βρήκαμε τρόπους συν-εργασίας, αλλάξαμε κάποιες συνήθειες… και πετύχαμε! Οι λύσεις που έδωσαν η ΚΕΔΕ, οι Δήμοι, οι υπάλληλοι, οι ίδιοι οι πολίτες, απέδειξαν ότι το “έξυπνο” είναι να τολμάς (και) να αλλάζεις, με πρώτιστο μέλημα την κοινωνία. Συνεχίζουμε!».

Ο Δήμος Σκιάθου, επιβραβεύεται ως ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΟΗΕ και εκπόνησε μια Εθελοντική Τοπική Ανασκόπηση (Voluntary Local Review VLR) https://sdgs.un.org/sites/default/files/2021-10/Skiathos%20VLR%202020.pdf της μέχρι τώρα δράσης του. Μάλιστα, για αυτή την πρωτοβουλία του, ο Δήμος δέχθηκε συγχαρητήρια από τον ΟΗΕ, τα οποία δημοσιεύτηκαν και στην επίσημη σελίδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ σε Ελλάδα - Κύπρο.

AWC1"Για εμάς όσο σημαντικό είναι να αποφασίσει κανείς μια ενέργεια, στην προκειμένη περίπτωση να ακολουθήσει τους 17 στόχους και να κάνει τον προορισμό βιώσιμο, άλλο τόσο σημαντικό, είναι τελικά να το κάνει αυτό πράξη. Και το VLR ήταν ένας τρόπος για να μας βοηθήσει να κάνουμε πράξη τον στόχο μας. Είναι ουσιαστικά μια διαδικασία παρακολούθησης και αυτοαξιολόγησης των δράσεων μας. Μέσω του VLR η Σκιάθος απέδειξε την αφοσίωσή της και το όραμα της για υλοποίηση των 17 στόχων, ενώ παράλληλα μπήκε δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη, ακολουθώντας το παράδειγμα της Νέας Υόρκης (που ήταν η πρώτη πόλη στον κόσμο η οποία εκπόνησε VLR), του Ελσίνκι και της Βαρκελώνης. Απέκτησε ένα ισχυρό διαβατήριο για ένταξη σε Ευρωπαϊκά, Εθνικά & Περιφερειακά Χρηματοδοτικά Προγράμματα. Ευθυγράμμισε η στρατηγική της με τους 17 Στόχους και εκπόνησε ένα επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης λειτουργικό, μετρήσιμο, αποδοτικό και ελέγξιμο. Οικοδόμησε τα θεμέλια, για την εκπόνηση μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδίου για μια βιώσιμη Σκιάθο.” δήλωσε ο Δήμαρχος της Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας.

Στο πλευρό του Δήμου της Σκιάθου για την εκπόνηση του στρατηγικού σχεδίου και την πραγματοποίηση της Εθελοντικής Τοπικής Ανασκόπησης (VLR) ήταν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Αναβάθμιση ΑΕ και η ελληνική εταιρεία PlanBe, αποδεικνύοντας πως η συνεισφορά των επιχειρήσεων για την επίτευξη των 17 Στόχων είναι καθοριστικής σημασίας. Ουσιαστικά, η PlanBe αποτέλεσε τον απαραίτητο σύμμαχο του Δήμου, για να επιτύχει τους 17 Στόχους και να υλοποιήσει το όραμά του για τη Σκιάθο του 2030.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή