gast
gast1Δυναμική η παρουσία της «Γαστρονομικής Κοινότητας» Σκιάθου στην έκθεση Η
oreca 2022, στο εκθεσιακό κέντρο MetropolitanExpo, όπου την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022 παρουσιάστηκε το βιβλίο του Γιώργου Πίττα «Γαστρονομικές Κοινότητες» και το ομώνυμο πρόγραμμα και έγινε ένας απολογισμός του έργου με τη συμμετοχή πρωταγωνιστών των πρώτων 11 Γαστρονομικών Κοινοτήτων. Τον Δήμο Σκιάθου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος, Θοδωρής Τζούμας, και ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης &Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός.

Ο Δήμος Σκιάθου αποτελεί μέλος του προγράμματος των Γαστρονομικών Κοινοτήτων από το 2019 έχοντας ως στόχο την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της τοπικής κοινωνίας, της γαστρονομικής ταυτότητας της Σκιάθου αλλά και της προσφοράς της στην ελληνική γαστρονομία.

gast2Οι Γαστρονομικές Κοινότητες είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που έχει στόχο η ελληνική γαστρονομία να γίνει μοχλός ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, εφαλτήριο της τουριστικής της ανάπτυξης, αλλά και να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας κάθε τόπου. Τελικός σκοπός από τη συμμετοχή του Δήμου είναι η ανάδειξη της Σκιάθου σε έναν τουριστικό προορισμό, όπου η γαστρονομία θα παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ταυτότητας και της πολιτιστικής φυσιογνωμίας του τόπου.

Ο Δήμος Σκιάθου θα συνεχίσει να αξιοποιεί κάθε πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και στην ανάδειξη της ταυτότητας του προορισμού, προβάλλοντας την αυθεντικότητα του τόπου και ειδικά όταν αφορά έναν τόσο ξεχωριστό τομέα, όπως είναι αυτός της τοπικής κουζίνας.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή