ΖΟΟΜ1 ΟΚ
“Το παιδί μου τρώει μόνο μακαρόνια και τίποτε άλλο.
“Δεν μπορώ να τον/την σταματήσω να τρώει.
“Δεν τρώει καθόλου, απορώ πώς θα επιβιώσει.
“Το τραπέζι είναι πεδίο μάχης.”
“Ανακάλυψα ότι κρύβει στο δωμάτιό του φαγητό που εμείς δεν εγκρίνουμε.”


ΖΟΟΜ4Η ομάδα Μαθαίνω Διατροφή που συνεργάζεται και συμβουλεύει διατροφικά τον Παιδικό Σταθμό του Δήμου Σκιάθου από το 2019, μέσα από το πρόγραμμα littlespoons διοργανωσε την Τρίτη 08/02/2022 για γονείς και εκπαιδευτικούς δίωρο σεμινάριο με τίτλο:
“Διατροφική Διαπαιδαγώγηση για Γονείς: Υγιής Σχέση με την Τροφή για Πάντα” 
Κατα τη διάρκεια του σεμιναρίου το οποίο παρακολούθησαν 155 άτομα εστιάσαμε στη σχέση του παιδιού με την τροφή και στους τρόπους που ο γονέας τη διαμορφώνει τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον. Μέσα από βιωματικά παραδείγματα, role playing αλλά και θεωρητική και ερευνητική τεκμηρίωση δόθηκαν εργαλεία στον γονέα, ώστε το παιδί να αποκτήσει την ικανότητα να απολαμβάνει την τροφή, να μάθει να αυτορυθμίζεται ως προς την πείνα και τον κορεσμό του και να αποδέχεται σταδιακά όλο και περισσότερα είδη τροφής, “κατακτήσεις” που για τους περισσότερους από τους ενηλίκους απέχουν από το να είναι δεδομένες. Παράλληλα, αναλύσαμε τους συνήθεις τρόπους επέμβασης των γονέων στα θέματα διατροφής και σωματικής άσκησης καθώς και τις συνέπειες που έχουν στην αυτοεκτίμηση του παιδιού, στην αυτόεικόνα του (body image) καθώς και τη σχέση γονέα παιδιού, που πολλές φορές κλυδωνίζεται όταν το φαγητό γίνεται πεδίο μάχης.

To σεμινάριο παρουσίασαν η Όλγα Κουνάρη-Μαυριδάκη, Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο και η Κάλλη Μπεζεβέγκη-Πολέμη, Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας-Ψυχοθεραπεύτρια που στηρίζεται στο Feeding Dynamics Model του Ellyn Satter Institute, στο οποίο έχουν εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί.

Για την επιστημονικη στήριξη και την πολύτιμη συνεργασία με την ομάδα Μαθαίνω Διατροφή ο Παιδικός Σταθμός του Δήμου Σκιάθου οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ. 

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή