741.608,80 ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το κτήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου.

Με την α.π. 3434-20/08/2021 απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κτηρίου Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου ύψους 741.608,80 ευρώ. Το έργο αφορά, εργασίες στο κέλυφος του κτηρίου, αλλαγή κουφωμάτων, θερμομόνωση εξωτερικών τοιχοποιιών και στέγης, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις σύστημα ψύξης – θέρμανσης, και φωτισμό.

IMG 4181Ο Δήμος Σκιάθου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη, με τίτλο «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία» με κωδικό Πρόσκλησης: 104 Α/Α ΟΠΣ ΕΣΠΑ: 4749, στο πλαίσιο του άξονα προτεραιότητας 3 «Προστασία του περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 - 2020», υποβάλλοντας πρόταση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου.
Το σχολικό συγκρότημα δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προδιαγραφές ενεργειακής απόδοσης καθώς κατασκευάστηκ
ε βάσει παλαιών μη ισχυόντων προδιαγραφών. Επιπρόσθετα με το πέρασμα των χρόνων, το κτήριο λόγω φυσικής φθοράς χρήζει παρεμβάσεων συντήρησης. Ως εκ τούτου ο Δήμος Σκιάθου αποφάσισε να προχωρήσει σε επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης ώστε να βελτιωθούν η ενεργειακή τους συμπεριφορά με διπλό όφελος, περιβαλλοντικό και οικονομικό.
Στο διάστημα υποβολής της πρόσκλησης 25 Ιανουαρίου με 01 Μαρτίου, ο Δήμος συνεργάστηκε με το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων - ΔΑΦΝΗ, για την υποστήριξη στην υποβολή της πρότασης.

“Από την αρχή της θητείας μας, θέσαμε ως προτεραιότητα την αναβάθμιση των σχολικών εγκαταστάσεων. Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Γυμνασίου-Λυκείου, του σχολείου που φιλοξενεί περισσότερους από 350 μαθητές, θα εξασφαλίσει ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον στο πιο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, τον Περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Αγοραστό, τον Περιφερειάρχη των έργων, που πάντα με αποτελεσματικότητα και πραγματικό ενδιαφέρον εργάζεται για το καλό του τόπου μας, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βόρειων Σποράφων Δωροθέα Κολυνδρίνη για την εξαιρετική συνεργασία και την υποστήριξη. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων Γιάννη Τσανάκα και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για τη συνεργασία, ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του Δικτύου Αειφόρων Νήσων-ΔΑΦΝΗ Κώστα Κομνηνό και τον μηχανικό του Δικτύου Σταύρο Αποστόλου για την καθοριστική υποστήριξη σε όλα τα στάδια της υποβολής της πρότασης του Δήμου“. δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή