Με αφορμή τη συμπλήρωση 170 χρόνων από τη γέννηση του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στις 4 Μαρτίου 2021, GYNAIKES TOU PAPADIAMANTHΟ Δήμος Σκιάθου, παρουσιάζει τη διαδικτυακή προβολή της παράστασης «Οι Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» σε κείμενο-σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Η παράσταση παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές στο Θέατρο Χώρα και σημείωσε τεράστια επιτυχία.

Στα έργα του Παπαδιαμάντη η γυναίκα κατέχει εξέχουσα θέση, ως κατεξοχήν μαχήτρια, με τον ίδιο τον Παπαδιαμάντη να αποτελεί θερμό συνήγορο και υπερασπιστή των κοινωνικών δικαιωμάτων της. Φιγούρες μοναχικές αλλά και απίστευτα δυναμικές , που παλεύουν διαρκώς με τη φύση, τη ζωή, το θάνατο, τη χαρά και τη λύπη, θέτοντας ως στόχο την επιβίωση, κόντρα στα εμπόδια και τα κατεστημένα μιας δύσκολης εποχής, που ακουμπά σε πολλά ζητήματα της σύγχρονης κοινωνίας.

Οι «Γυναίκες του Παπαδιαμάντη» αποτελούν ένα «γυναικείο» μανιφέστο, που αποτίνει με τον τρόπο του φόρο τιμής στις ηρωίδες του, τις μητέρες, συζύγους, κόρες, νύφες, τις γυναίκες- στηρίγματα μιας κοινωνίας παλιάς αλλά ταυτόχρονα επίκαιρης.

Πρωταγωνιστούν: Νένα Μεντή, Έρση Μαλικένζου, Χριστιάννα Ματζουράνη, Ευγενία Δημητρακοπούλου, Μαριάννα Τουντασάκη, Έφη Σακελλαρίου

Η διαδικτυακή προβολή της παράστασης παρέρχεται δωρεάν από τον Δήμο Σκιάθου αποκλειστικά προς όλους τους δημότες του, στις 4 Μαρτίου 2021, μέσω του QR κωδικού ή από το παρακάτω link:https://vimeo.com/515697957/92474e24c8

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή