Τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι φορέων και εdiaskπιχειρηματίες του τουρισμού στη τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου με θέμα “Η πανδημία COVID-19 και η τουριστική κίνηση”.

Το συντονισμό της συνάντησης ανέλαβε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ματούλα Παπαδούλια. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Διαμαντής Μαθηνός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέξανδρος Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Σκιάθου Χρήστος Δημητριάδης, τα Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων, όπως και Μέλη της Ένωσης, συμμετείχαν ακόμα ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γιάννης Ριζοδήμος, όπως και ο Διευθυντής του αεροδρομίου Στέφανος Λαμπρόπουλος.

Ιδιαίτερα τιμητική και ουσιαστική ήταν η συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστου Τριαντοπούλου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής.

“Η λογική μας φέτος είναι να μην χαθεί τελείως η τουριστική σαιζόν, για αυτό δίνουμε μάχη και εσείς την ίδια μάχη δίνεται μαζί μας, το γνωρίζω παρά πολύ καλά. Κύριε Δήμαρχε, αγαπητά Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού, κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, να ξέρετε πως ο ΕΟΤ, και το Υπουργείο Τουρισμού και εγώ προσωπικά είμαστε δίπλα σας. Το λέω ανοιχτά και ξεκάθαρα είσαστε από τα νησιά και τους Δήμους, που πραγματικά όπου πηγαίνω το τελευταίο εξάμηνο που έχω αναλάβει σας χαίρομαι, γιατί έχετε καλή παρουσία, είστε σοβαροί κάνετε καλή δουλειά και η Σκιάθος πραγματικά ακούγεται πολύ καλά στο εξωτερικό.” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Φραγκάκης Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, ο οποίος απάντησε στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

“Έχει παγώσει η κοινοβουλευτική διαδικασία και η περιορισμένη δραστηριότητα αφορά τις διατάξεις για τον κορωνοϊό, παρόλα αυτά την ερχόμενη εβδομάδα έχουμε προγραμματίσει να περάσει η τροπολογία που αφορά στην ΚΥΑ της παραχώρησης των παραλιών. Όπου έχει χρειαστεί έχουμε συνεργασία και είμαστε στη διάθεση σας για τα αιτήματά σας τα οποία θα επεξεργαστούμε και θα απαντήσουμε.“ τόνισε ο Χρήστος Τριαντόπουλος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος άκουσε με προσοχή τις ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως στο αν θα υπάρξουν φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις.

Ιδιαίτερα κατατοπιστική ήταν η τοποθέτηση της Ρένας Σκουλούδη, διευθύντριας της Marketing Greece, η οποία παρουσίασε συνοπτικά τις νέες τάσεις στην τουριστική προβολή και τις δυνατότητες συνεργασίας με σκοπό την προβολή του προορισμού. Η εταιρεία όπως είναι γνωστό, αποτελεί καινοτόμο πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και στοχεύει κυρίως στην ανάπτυξη του τουριστικού προιόντος και στην δημιουργία δράσεων που θα ενισχύσουν την δυναμική του ελληνικού τουρισμού. ‘Οπως είναι γνωστό η πρόσφατη επιτυχημένη καμπάνια Greecefromhome του Υπουργείου Τουρισμού σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την Marketing Greece για λογαριασμό του Υπουργείου.

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού ανακοίνωσε το πρόγραμμα “επιθετικής” προβολής τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας το οποίο θα εξαρτηθεί από τις κατευθύνσεις που θα δοθούν από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού, επεσήμανε ακόμα πως η στρατηγική του Δήμου και η καμπάνια προβολής έχει σχεδιαστεί από την Marketing Greece, η έναρξη της οποίας θα συγχρνιστεί με την καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου τόνισε πως “Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τα αρμόδια Υπουργεία και τους τοπικούς φορείς. Με στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Σκιάθου ο Δήμος συμπράττει με την Marketing Greece για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και του ιδιαίτερου χαρακτήρα του νησιού. Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής δικαιώνεται μέσα από την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού μέσα από την οποία προτείνει τη συνεργασία μεταξύ της Marketing Greece και τουριστικών Δήμων της χώρας. Η Δημοτική Αρχή είναι έτοιμη, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αμεσότητα, και σε συνεργασία με τα κομβικά Υπουργεία, να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας και δημιουργώντας στο μέτρο του δυνατού, ευνοϊκές συνθήκες σε τοπικό επίπεδο. Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, στον αγώνα αυτό, για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης όπου δεν περισσεύει κανείς”.

Με την ανακοίνωση των μέτρων από την Κυβέρνηση η Δημοτική Αρχή, θα προκαλέσει νέα συνάντηση. Ο Δήμος Σκιάθου ευχαριστεί το Skiathoslife για τη δυνατότητα της απευθείας αναμετάδοσης της τηλεδιάσκεψης, την οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 200 άτομα. Ολόκληρη την τηλεδιάσκεψη μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.youtube.com/watch?v=Ly3QNNX8xR4&feature=emb_logo

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή