ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟΣυνεργασία Δήμου Σκιάθου με το Πράσινο Ταμείο για ένταξη σε χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η συμμετοχή στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στο πλαίσιο μίας γόνιμης συνεργασίας προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Ταμείου στην Κηφισιά στις 10 Μαρτίου 2020. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης ο Γιάννης Τσανάκας Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακών προγραμμάτων, Υποδομών και Τεχνικών Έργων.

Στη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκαν οι τρόποι για την συνέργεια μεταξύ των δύο φορέων, κυρίως σε τομείς που αφορούν στη χρηματοδότηση της αγοράς των ελεύθερων χώρων στα διοικητικά όρια της πόλης, καθώς και η υλοποίηση έργων ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, εγκατάστασης υπόγειων κάδων, όπως και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την υλοποίηση της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Στόχος του ΣΒΑΚ είναι η βελτίωση της προσβασιμότητας των αστικών περιοχών και η παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορών με έμφαση στο περπάτημα, το ποδήλατο και τη δημόσια συγκοινωνία.

Την ίδια μέρα ο Δήμαρχος Σκιάθου υπέγραψε στο κτήριο Διοίκησης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων τη δέσμευση ποσού από το Πράσινο Ταμείο προς το Δήμο Σκιάθου, ύψους 35.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης του ΣΒΑΚ.

Η Δημοτική Αρχή στην προσπάθειά της να γίνει η Σκιάθος περισσότερο φιλική στους πολίτες και στους επισκέπτες, με σεβασμό στο περιβάλλον, βρήκε αρωγό και πολύτιμο συνεργάτη το Πράσινο Ταμείο.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή