ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 19/04/2019

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                    

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350103

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι καλλιτέχνες του μεγέθους του κ. Αντώνη Μιτζέλου κατέρχονται στο στίβο των δημοτικών εκλογών με την ειλικρινή και αδιαμφισβήτητη πρόθεση να προσφέρουν στον τόπο τους.

Ο αγαπημένος σε όλους μας μουσικοσυνθέτης μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τις νέες και τους νέους της Σκιάθου και παρότρυνση να ασχοληθούν με τα κοινά, κάτι που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.

Ωστόσο μας λύπησε πολύ το γεγονός ότι στην παρθενική δήλωση της υποψηφιότητας του με τον συνδυασμό του κ. Θεόδωρου Τζούμα εξαπέλυσε μια άδικη, ειρωνική και εν τέλει συκοφαντική επίθεση κατά της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, κ. Δ. Πρεβεζάνου, ενώ ταυτοχρόνως τονίζει και την αναγκαιότητα για «πολιτισμό, ειρήνη και συναδέλφωση»! Η κριτική είναι απολύτως αποδεκτή, όχι όμως η διαστρέβλωση, η λοιδορία και η κατασυκοφάντιση του έργου μιας ολόκληρης ζωής.

Προτρέπει: «να απομακρυνθούν άμεσα από τη δημοτική αρχή οι υπαίτιοι του δεκαετούς και πλέον μεσαίωνα» και κάνει λόγο για «αρπαχτές» που έγιναν κατά τη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του 2018. Ο κ. Πρεβεζάνος υπηρετεί την τοπική αυτοδιοίκηση για 37 συναπτά έτη, εξελέγη πέντε φορές Δήμαρχος Σκιάθου με ποσοστά άνω του 50%, υπήρξε μέλος του ΔΣ της ΚΕΔΕ και από το 2003 υπηρετεί ως εκ των εκπροσώπων της Ελλάδας στην Επιτροπή Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν είναι σε θέση κανείς να «απομακρύνει» δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο ή άλλον αιρετό. Ο κ. Δήμαρχος την παρούσα χρονική στιγμή επέλεξε ο ίδιος να μην είναι ξανά υποψήφιος όπως είχε προαναγγείλει ήδη στην αρχή της τρέχουσας θητείας του. Αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη έργου προς τους νεότερους που καλούνται πλέον να επωμιστούν το δύσκολο και βαρύ φορτίο της διοίκησης του Δήμου. Έχει κριθεί ήδη εκ των πραγμάτων ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ και κυρίως ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Αναφέρει ακόμη ο κ. Μιτζέλος: «ακόμη γελάει όλη η Ελλάδα με τον αλλοπρόσαλλο, ακεντράριστο και άστοχο δέσιμο σκόρπιων συναυλιών που έγιναν «για όλα τα γούστα» από το δήμο στο θέατρο Μπούρτζι το καλοκαίρι του 2018. Κυκλοφορούν και ανέκδοτα…»!

Καταρχάς εδώ υπάρχει μια έμμεση απαξίωση συναδέλφων του καλλιτεχνών. Ωστόσο την καλύτερη απάντηση στον χλευασμό έδωσαν οι εκατοντάδες των θεατών που κατέκλυσαν το Μπούρτζι, όπως αποδεικνύεται από τα εισιτήρια και τα βίντεο που απαθανάτισαν τις συναυλίες. Σημειωτέον ότι επειδή τελείωσαν τα έντυπα εισιτήρια, η είσοδος από ένα σημείο και μετά γινόταν ελεύθερη, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θεατών περίπου στο διπλάσιο των εισιτήριων που εκδοθήκαν. Ίσως οι μουσικοί (Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Βιτάλη, Νίκος Ζιώγαλας, Λευτέρης Πανταζής, Γλυκερία) δεν ήταν του γούστου του κ. Μιτζέλου, παραταύτα οι θεατές Σκιαθίτες και επισκέπτες τους απόλαυσαν και τους καταχειροκρότησαν. Τα στοιχεία των προσελεύσεων είναι στη διάθεση όλων.

Επειδή ο κ. Μιτζέλος επισκέπτεται την ιδιαίτερη πατρίδα του κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, δικαιολογημένα δε θα γνωρίζει ποιες άλλες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις έγιναν καθόλη τη διάρκεια του 2018. Αναφερόμαστε στις συναυλίες, αθλητικά γεγονότα, θέατρα, εκθέσεις και λοιπά τις οποίες διοργάνωσε, συμμετείχε ή είχε υπό την αιγίδα του ο δήμος Σκιάθου μόνο για το 2018. Εκδηλώσεις με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, εγκεκριμένες από το δημοτικό συμβούλιο, την αποκεντρωμένη διοίκηση και υπό την ασφυκτική εποπτεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Συγκεκριμένα: Εκδήλωση μνήμης για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, η θεατρική παράσταση «Ο αρχοντοχωριάτης (του Μολιέρου)» με την πειραματική σκηνή Ν. Ιωνίας , το παγκόσμιο πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών τέννις «SKIATHOS OPEN», οι 4 μεγάλες συναυλίες του καλοκαιριού(Μάριος Φραγκούλης, Ελένη Βιτάλη, Λευτέρης Πανταζής, Γλυκερία), η θεατρική παράσταση «Ένας ήρωας με παντούφλες» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης της πυρπόλησης της Σκιάθου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, το μαθητικό συνέδριο με θέμα «ο Παπαδιαμάντης διαλέγεται με τους μαθητές», ο 7ος Ημιμαραθώνιος ορεινού τρεξίματος «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη», η παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου Δημητρίου Πρεβεζάνου στο πολιτιστικό κέντρο Palazzo Reale του Μιλάνου αλλά και στο κλασσικό λύκειο «Ernesto Cairoli» στο Βαρέζε Ιταλίας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ελληνικής γλώσσας και Ελληνικής λογοτεχνίας στις 09 Φεβρουαρίου, με το Δήμαρχο να προβάλει και στις δύο εκδηλώσεις τη ζωή και το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενώ υπήρξαν και αρκετές εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου.

Αυτά για το 2018 κι αν χρειαστεί θα παραθέσουμε αντιστοίχως και για τα έτη 2015, 2016 και 2017, στοιχεία που είναι φυσικά στη διάθεση του καθενός. Να υπενθυμίσουμε επίσης τις παλαιότερες εκδηλώσεις επί δημαρχίας του κ. Πρεβεζάνου με τίτλο «Όνειρο στο κύμα», που έχουν μείνει χαραγμένες στη συλλογική μνήμη, με καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Βασίλης Παπακωσνταντίνου, ο Θανάσης Βέγγος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και πολλοί άλλοι.

Τούτα είναι οι «αρπαχτές», τα αλλοπρόσαλλα, άστοχα, σκόρπια και για «όλα τα γούστα» πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τον πολιτισμικό «μεσαίωνα» στο νησί μας.

Δεν αντιλαμβανόμαστε τον σκοπό της αναίτιας επίθεσης προς τον Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή, ούτε γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο πιο προσωπικό «ελατήριο» εκ μέρους του κ. Μιτζέλου που τον οδήγησε σε αυτήν την πράξη. Πάντως η δημοτική αρχή και συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΝ, κ. Δημήτρης Μίχας, τον προσκάλεσε επισήμως και πρώτον απ’ όλους να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις.

Σεβόμαστε απεριόριστα το καλλιτεχνικό έργο του σπουδαίου συμπατριώτη μας, είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στην ιδιαίτερη πατρίδα μας, θεωρούμε ότι κατά κάποιον τρόπο παρασύρθηκε λόγω απειρίας στη δίνη των προεκλογικών σκοπιμοτήτων και τον καλούμε να ανασκευάσει την πρώτη δήλωση του ως υποψήφιος σύμβουλος με τον συνδυασμό του κ. Τζούμα. Ο καθένας και κατ’ ίδιαν μπορεί να εκφράζεται όπως επιθυμεί, όταν όμως εκτίθεται ως δημόσιο πλέον πρόσωπο στις εκλογές, αναλαμβάνει και τις συνέπειες των λόγων του.

FaLang translation system by Faboba