ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 18-05-2018

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350103

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

sto 2018 2            Σήμερα 18/05/2018 στις 10:00 συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο γραφείο του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου για τη λήψη μέτρων αντιμετώπισης κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2018.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Διοικητής ΠΕΠΥΔ Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος κ. Κων/νος Σκούπρας οποίος τόνισε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι περιπολίες στο νησί και σε συνεργασία με το Δήμο Σκιάθου έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση κινδύνου εκδήλωση πυρκαγιάς όπως να καθαριστούν χόρτα στο οδικό δίκτυο, να ενημερωθούν από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου ιδιώτες να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από τα χόρτα αλλά και να ενημερωθούν Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια έτσι ώστε το προσωπικό τους να καλέσει τις αρμόδιες αρχές σε ότι ύποπτο υποπέσει στην αντίληψή τους.

            Ο κ. Πρεβεζάνος κάλεσε όλες τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε ετοιμότητα  και επισήμανε ότι ο Δήμος Σκιάθου θα βρίσκεται πάντα δίπλα στο έργο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, προσφέροντας προσωπικό αλλά και οχήματα όποτε χρειαστεί.

            Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου κ. Κανατούλας αναφέρθηκε στους κινδύνους εκδήλωσης πυρκαγιάς που προκύπτουν από σπινθηρισμούς που εκδηλώνονται κατά καιρούς στο δίκτυο της ΔΕΗ μέσα σε δασικές περιοχές του νησιού, ενώ τόνισε ότι τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν επιπλέον βαρέλια με νερό ειδικά σε περιοχές με αυξημένη κίνηση. Τέλος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο για την άψογη συνεργασία και για το γεγονός ότι ο Δήμος είναι αρωγός στην προσπάθεια του κλιμακίου.

sto

            Στη συνεδρίαση επίσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Γιαννίτσης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αναστασία Φιλαρέτου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παύλος Τασιόπουλος, ο Διοικητής του Κλιμακίου του αεριλομένα «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντη» κ. Γεώργιος Λιακόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αστυνόμος κ. Αθανάσιος Βαϊόπουλος, ο Λιμενάρχης Σκιάθου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κατσάμπας, οι δημοτικοί υπάλληλοι κ. Βασίλης Ταμπάκης και Σωτήριος Γλυμπάτσας και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Σκιάθου κ Αθανάσιος Τζούμας.

            Παρακαλούνται οι δημότες να μη διστάσουν να επικοινωνήσουν με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκιάθου στο 2427021199 όπως και με το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Σκιάθου στο 2427351322 σε ότι έχει σχέση με τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή