ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 04/02/2017

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

www.skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 ypor naft

  

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

  Την Παρασκευή 03/02 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, ευρεία σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  με θέμα τον επανασχεδιασμό των συνδυασμένων μεταφορορών (ακτοπλοΐα, αεροπλοΐα) για την ενίσχυση των συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.ypor naft1

Παρών στη σύσκεψη ήταν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Κωτσός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Σκιάθου κ. Παναγιώτης Διολέττας.Επίσης παρόντες στη σύσκεψη ήταν εκπρόσωποι των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου όπως και εκπρόσωποι ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιριών(Aegeanairlines, SkyExpress, Astraairlines).

Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει κατά τους χειμερινούς μήνες με την δρομολόγηση μη αξιόπλοων σκαφών στη γραμμή των Βορείων Σποράδων με αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται ελάχιστα δρομολόγια. Ακόμα επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των αεροπορικών και ακτοπλοικών δρομολογίων με σκοπό την καλύτερη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών των Βορείων Σποράδων.

Ο κ. Διολέττας τόνισε ότι η παρουσία αξιόπλοων σκαφών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά και ο συντονισμός αεροπορικών και ακτοπλοϊκών δρομολογίων θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ενώ το άνοιγμα της αεροπορικής γραμμής Θεσσαλονίκης – Σκιάθου, θα ικανοποιήσει ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων των Βορείων Σποράδων.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή