HELMEPA - Lloyd’s Register Foundation στη Σκιάθο

 

Photo6

Χθες, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, ξεκίνησε στη Σκιάθο η «Εκστρατεία Ενημέρωσης Εκπαιδευτικής Κοινότητας και Ευρύτερου Κοινού» της HELMEPA, που υποστηρίζει το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) *, με τα εγκαίνια της Έκθεσης «Θαλάσσιο Περιβάλλον - Ναυτιλία - Επιστήμες».  Η εκστρατεία στη Σκιάθο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», την δε Έκθεση φιλοξενεί ο Δήμος Σκιάθου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι.

Photo1 Photo2 Photo3

Στα εγκαίνια πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος Σκιάθου, κ. Κ. Γιαννίτσης, ο Λιμενάρχης, Πλωτάρχης ΛΣ  Ν. Κατσάμπας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος», κ. Θ. Τζούμας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του νησιού καθώς και 20 παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου, μέλη της Παιδικής HELMEPA, συνοδευόμενα από την εκπαιδευτικό κα Ε. Δημοπούλου και τους γονείς τους.

Photo4Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, ευχαρίστησε το Δήμο, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η Σκιάθος», την εταιρεία  HELLENIC SEAWAYS για την προσφορά έκπτωσης στη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών της Σκοπέλου και της Αλοννήσου και το Πρακτορείο Ευσταθίου για τη δωρεάν μεταφορά μαθητών στην παραλία της Ασέληνου, όπου θα πραγματοποιήσουν καθαρισμό ακτής.

Ο Αντιδήμαρχος ευχαριστώντας τη  HELMEPA για την παρουσία της εκστρατείας στο νησί, υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος ως «σύγχρονου πυλώνα ανάπτυξης» της Σκιάθου. Σημαντικά, είπε, είναι τα οικονομικά οφέλη από τον τουρισμό όπως και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του στη Σκιάθο, που διαχειρίζεται με ένα σύγχρονο δίκτυο ανακύκλωσης 6.500 τόνους απορριμμάτων κάθε χρόνο. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Σκιάθος» εξέφρασε την ικανοποίηση των μελών του για το ότι η HELMEPA συμπεριέλαβε τη Σκιάθο στις 14 περιοχές της Εκστρατείας της καθώς και την τετράχρονη συνεργασία που έφερε το Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» στα Δημοτικά Σχολεία του νησιού, κινητοποιώντας την εκπαιδευτική κοινότητα της Σκιάθου.

Ο Λιμενάρχης Σκιάθου παρουσίασε τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Λιμεναρχείου για την καταπολέμηση της θαλάσσιας ρύπανσης, τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, την κατάρτιση ενός σχεδίου συχνών ασκήσεων με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και πολιτών αλλά και την ενημέρωση που προσφέρει στα Δημοτικά Σχολεία για την ασφάλεια στη θάλασσα και την αποφυγή ατυχημάτων.

Η εθελόντρια εκπαιδευτικός του 1ου Νηπιαγωγείου της Σκιάθου ευχαρίστησε τη HELMEPA γιατί, όπως είπε, μέσα από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA», τα παιδιά ενημερώνονται για το περιβάλλον, αναλαμβάνουν δράσεις και μαθαίνουν να υιοθετούν θετική στάση και συμπεριφορά για την προστασία του.

Photo5Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδι των νηπίων εμπνευσμένο από την ανακύκλωση που γίνεται στο νησί και απονομή από τη HELMEPA αναμνηστικών δώρων.

Την έκθεση θα επισκεφθούν 800 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σκιάθου και 120 των Γυμνασίων Αλοννήσου και Σκοπέλου. Επίσης στα πλαίσια της εκστρατείας, προσκαλούνται οι Εκπαιδευτικοί της Σκιάθου σε ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με τη συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Σημείωση για τους εκδότες:

Το Lloyd’s Register Foundation υποστηρίζει προγράμματα εκπαίδευσης, ενημέρωσης κοινού και εφαρμογής της έρευνας στους τομείς μηχανικής, τεχνολογίας και ασφάλειας σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων. http://www.lrfoundation.org.uk/

FaLang translation system by Faboba