ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 13-06-2016

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                     

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: ." style="color: #081ea8;">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

  

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

trail 

 

 

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Ημιμαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος «Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη», που διοργανώθηκε από το Δήμο Σκιάθου και τη SkiathosMountainBikes, την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Στον αγώνα συμμετείχαν αθλητές από αρκετές χώρες του εξωτερικού, όπως από τις ΗΠΑ, Νότιο Αφρική, Γερμανία, Σουηδία, Ιταλία, Αγγλία αλλά και από όλη την Ελλάδα, όπως Λαμία, Λάρισα, Βόλο, Κοζάνη, Ρέθυμνο, Καρδίτσα, Καβάλα, Σκόπελο, Αλόννησο, Αλμυρό.

trail4Η διαδρομή των 21.5 χλμ στην καταπράσινη Σκιάθο πέρασε από όμορφα δάση και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Τρέχοντας στα μονοπάτια αυτά θυμόμαστε τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη που με μοναδικό τρόπο εξυμνούν την φυσική ομορφιά αυτού του νησιού. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στο Παλαιό Λιμάνι της πόλης μπροστά από το Μπούρτζι. Τα πρώτα 2 χλμ. οδήγησαν στο εξωκλήσι του Αγ.Αντωνίου και από εκεί πάντα έτρεξαν σε μονοπάτι φτάνωντας στο Παλαιό Μοναστήρι της Παναγιάς της Κεχριάς όπου και δροσίστηκαν από τη φυσική πηγή νερού αλλά και από τα ισοτονικά ποτά του πρώτου σταθμού. Ακολούθησε μονοπάτι 1.5 περίπου χλμ μέσα σε πλατανόδασος που οδήγησε στο ύψος  της θάλασσας στην αμμουδιά της Κεχριάς στην βόρεια πλευρά του νησιού. Από εκεί ανηφορίζοντας σε χωματόδρομο και τρέχοντας σε βαθύσκιωτα μονοπάτια έκαναν μια κυκλική πορεία  και επιστρέψαν στο σημείο εκκίνησης. Το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν μονοπάτι 70% χώμα 20% και 10% άσφαλτος.

Νικητές στη διαδρομή των 21,5 χλμ ήταν: 1οςΝΙΚΟΣ ΚΑΣΙΑΡΑΣ με χρόνο 1:53:40, 2ος  ο Σκιαθίτης ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΡΜΑΜΕΝΤΟΣ με 2:01:00     και 3ος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ με χρόνο 2:15:12. Αντίστοιχα στις γυναίκες νικήτριες ήταν: 1ηΑΛΙΚΗ ΓΚΟΛΗ με 2:50:01, 2η η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΓΚΑΡΑ με 2:59:24 και 3η η DORETA ZOUREQ με 3:24:47.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και αγώνας των 10 χλμ με τους νικητές στη κατηγορία των ανδρών να είναι: 1οςΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ με χρόνο 0:42:03, 2οςΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΝΗΣ με 0:43:08, 3ος ο KENNETH FOWLER με 0:43:53 ενώ στις γυναίκες 1η αναδείχθηκε η ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΛΥΡΑ τερματίζοντας σε 0:48:20, 2η η MELANI POWER με 1:00:55 και 3η η NICOLA ΒROWN με 1:01:16.

Φυσικά δεν έλειψε και αγώνας για παιδιά των τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Στον αγώνα των 600μ. για τα παιδιά του δημοτικού νικητές από τις πρώτες τρεις τάξεις ήταν οι :1ος ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΑΟΥΣΑΙ, 2ος ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ,  3ος ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΒΝΤΙΟΥ, ενώ στα κορίτσια νηκίτριες αναδείχθηκαν οι: 1η ΑΡΤΕΜΙΣ ΣΚΑΠΑΡΙΩΤΗ και 2η η ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΩ. Από τις τάξεις της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄Δημοτικού νικητές στα αγόρια αναδείχθηκαν οι: 1ος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΟΜΗΣ, 2ος ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ, 3ος ο ΑΓΓΕΛΟς ΤΡΑΚΟΣΑΣ και στα κορίτσια η ΜΑΡΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ.trail2

Στη διαδρομή των 1200μ για τα παιδιά του Γυμνασίου νικητές στα αγόρια αναδείχθηκαν οι: 1ος ΗΛΙΑΣ ΑΡΑΠΗΣ, 2ος ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΟΤΣΟΣ, 3ος ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΛΕ και στα κορίτσια η ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ.

Αρωγοί στην επιτυχημένη αυτή διοργάνωση ήταν: Ξενοδοχείο KapeKanapitsa, TheBorzoiClub, MyPoint, TheSkiathosPalaceHotel, Skyframe, XperienseMedia, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Πολυιατρείο Σκιάθου, Ταβέρνα ο Στάθης, Ταβέρνα Αλέξανδρος, Ταβέρνα Λαδόκολλα, Ραδιολέσχη Καρδίτσας, Chocobi, MamaMia, Σούπερ Μάρκετ Αστέρας, Θαλάσσιο Ταξί Σκιάθου, εστιατόριο Εργον, Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, AnesLines, ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν το skiathoslife.gr, Astratv, Avantiradio και το runningnewsgr.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά όλους τους εθελοντές για την πολύτιμη βοήθειά τους, όπως επίσης ευχαριστούν τον Πλωτάρχη κ. Νικόλαο Κατσάμπα και το Λιμεναρχείο Σκιάθου, τον Αστυνόμο Α΄κ. Αθανάσιο Βαϊόπουλο και το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου, τον Διοικητή Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου Πυραγό κ. Γεώργιο Λιακόπουλο για την βοήθειά τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και τη συμβολή τους στην ασφάλεια των αθλητών.

Ο Δήμος Σκιάθου και η SkiathosMountainBikesανανεώνουν το ραντεβού τους για τον Ιούνιο του 2017 και τον 6οπλέον Ημιμαραθώνιο Ορεινού Τρεξίματος «Στα Μονοπάτια του Παπαδιαμάντη».

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή