ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 14-09-2015

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                    

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

Τηλ: 2427350104

Ε-mail: .">.

Skiathos.gr

Facebook.com/skiathos.official

twitter.com/skiathos

 

1 

 

ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ

            Ο Δήμος Σκιάθου πραγματοποίησε με λαμπρότητα εκδηλώσεις τιμής και μνήμης κατά το Σαββατοκύριακο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015, με αφορμή την επέτειο κατασκευής και υψώσεως της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου το 1807 και της βυθίσεως του υποβρυχίου «Κατσώνης» στις 14 Σεπτέμβριου του 1943.

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε δοξολογία στην Ι.Μ. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και α2κολούθησε αναπαράσταση της υψώσεως της 1ης Ελληνικής Σημαίας, παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτρη Πρεβεζάνου, του Εντεταλμένου Περειφερειακού Συμβούλου Βορείων Σποράδων κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη, του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θεοδόση Τρακόσα, του Αντιδημάρχου Σκιάθου κ. Ηλία Σταμέλου, των Δημοτικών Συμβούλων κ. Βιολέττα Ελευθέριου, κ. Αθανάσιου Ζλατούδη. Επίσης στη δοξολογία παραβρέθηκαν ο Διοικητής της Διοίκησης των Υποβρυχίων Πλοίαρχος κ. Βασίλειος Κάτσικας, ο Κυβερνήτης του υποβρυχίου «Ωκεανός» Πλωτάρχης κ. Εμμανουήλ Μαγκαθουράκης, ο Αρχιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Αντώνιος Πάππος, ο Λιμενάρχης Σκιάθου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κατσάμπας, ο Διοικητής Α.Τ. Σκιάθου Υπαστυνόμος Α΄κ. Αθανάσιος Βαϊόπουλος, ο Διοικητής του πυροσβεστικού κλιμακίου Σκιάθου Πυραγός κ. Γιώργιος Λιακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Συνδέσμου Υποβρυχίων Υποναύαρχος κ. Ραδάμανθυς Φουντουλάκης, εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και πολλοί κάτοικοι του νησιού.

Τη Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή της Διοίκησης των υποβρυχίων Πλοίαρχο κ. Βασίλειο Κάτσικα. Στις 11:00 ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ». Έπειτα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου και στη συνέχεια η παράθεση επίσημου γεύματος.3

Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος, προσέφερε αναμνηστικά δώρα στον Διοικητή της Διοίκησης των υποβρυχίων Πλοίαρχο κ. Βασίλειο Κάτσικα, στον Κυβερνήτη του υποβρυχίου «ΩΚΕΑΝΟΣ» Πλωτάρχη κ. Εμμανουήλ Μαγκαθουράκη και στον Αρχιπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος κ. Αντώνιο Πάππο. Επίσης με τη σειρά τους, οι κύριοι Βασίλειος Κάτσικας και Εμμανουήλ Μαγκαθουράκης προσέφεραν αναμνηστικά δώρα στον κ. Δημήτρη Πρεβεζάνο, τονίζοντας τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης για την βύθιση του υποβρυχίου «ΚΑΤΣΩΝΗΣ».

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή