ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Σκιάθος 26-02-2015

ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                                              

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ  

Ε-mail: .                                                              

Twitter.com/skiathos

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Η Σκιάθος συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι , που πραγματοποιήθηκε από τις 19 - 22 Φεβρουαρίου 2015 στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
            Φέτος στην έκθεση, η οποία είναι από τις σημαντικότερες στα Βαλκάνια, πήραν μέρος περίπου 50 κράτη και 1000 εκθέτες. Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
Το περίπτερο του Ε.Ο.Τ. και το περίπτερο της Σκιάθου επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρέσβης στο Βελιγράδι κ. Κωνσταντίνος  Οικονομίδης,  όπως και πλήθος κόσμου, τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το νησί  μας.
serbia11  serbia12
             Η Σερβία αποτελεί μια σημαντική πηγή για την Ελληνική τουριστική αγορά και σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή υπήρξε μια αύξηση 28% σε σχέση με τον αριθμό των αφίξεων (από 745.470 σε 2.013 με 955,530 το 2014). Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους επισκέπτες από τη Σερβία είναι η Βόρεια Ελλάδα και μετά τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διασυνοριακών σταθμών η συντριπτική πλειοψηφία των τουριστών (927.000) προτιμούν να ταξιδεύουν στην Ελλάδα με το αυτοκίνητο.
             H Sajam Turizma κατατάσσεται ως η πιο δημοφιλής εμπορική έκθεση για τον τουρισμό στο Βελιγράδι. Με πάνω από 880 εκθέτες από διάφορες χώρες, να παρουσιάζουν τα πακέτα και τις προσφορές τους και πάνω από 58.000 επισκέπτες επαγγελματίες και υποψήφιοι ταξιδιώτες να την επισκέπτονται.
              Ταξιδιωτικοί πράκτορες, tour operators, μέλη του εκθεσιακού τουρισμού, Βusiness Travel, υποψήφιοι ταξιδιώτες αναψυχής, εκπρόσωποι των εθνικών τουρισμών από πολλές χώρες. είναι μερικοί από τους επισκέπτες που έρχονταν να κλείσουν συμφωνίες με όλα τα τουριστικά αντικείμενα και υπηρεσίες.

kales diakopes Dimos Skiathou Page 01

dark blue el

skiathos live gr

deyas

pedia

svak skiathos

eddypyy

kep

Ο καιρός στη Σκιάθο

 
Κύλιση στην Αρχή